1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. “Görevi bugün iade ediyorum, tehdide gelmeyiz”
“Görevi bugün iade ediyorum, tehdide gelmeyiz”

“Görevi bugün iade ediyorum, tehdide gelmeyiz”

UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu bugün Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a hükümeti kurma görevini iade edeceğini açıkladı. 3 saatlik MYK toplantısı sonrasında açıklama yapan Sucuoğlu, “Bugün 5'te Cumhurbaşkanını ziyaret edeceğim."

A+A-

UBP Merkez Yönetim Kurulu toplantısı sona erdi. UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a görevi geri vereceğini açıkladı.

3 saatlik MYK toplantısının ardından konuşan Sucuoğlu, 17.00-17.30 arasında Tatar’ı ziyaret edeceğini aktardı.

Soru üzerine ise Sucuoğlu, koalisyonun makamdan dolayı bozulmadığını yineledi. Sucuoğlu, “Koalisyon ortaklarımızın bazı ön şartları oldu. UBP olarak bunları tehdit gibi kabul edip, güvenoyu öncesinde imzalayıp, kabul edip imzalamamız mümkün değildi” dedi.

Sucuoğlu, “Yeniden hükümeti kurma görevinin verilmesi durumunda çalışma yapıp, yapmayacağına” ilişkin soruya ise “UBP hükümeti bozan parti değil. Hükümeti bozan diğer iki küçük partidir. UBP hiçbir zaman hükümeti bozan olmadı, sorumluluğu üzerine alan parti oldu” değerlendirmesinde bulundu.

Parti Başkanlığından istifa edeceği yönündeki iddialara ilişkin ise Sucuoğlu, “Bu dedikodulardan vazgeçin” cevabını verdi.

Sucuoğlu, “Meclis’in toplanmasının gerekip, gerekmediğine” ilişkin soruya ise “Meclis’teki hukukçu arkadaşlarla görüştüler. Görevi iade ettiğimde toplantıya gerek kalmadığı yönünde. Biz de bugün görevi vereceğimiz için toplantıya gerek kalmadı” değerlendirmesini yaptı.

Sucuoğlu’nun açıklamasında şu ifadeler öne çıktı:

 Yarın PM toplantısı olacak.

 

 3-4 arkadaşımız (milletvekili) kendi fikirlerini belirttiler. Yazılı toplu bir şey olmadı, saygı duyuyoruz. Cevaplarını da verdik, ortamı germeden…

 

 Metni, tehdit gibi güven oylamasından önce imzalamamız doğru değil. Kendilerine bunu ifade ettim. Eğer samimi isek eğer 100 günde bunları yapacaksak önce güven oylamasını yapalım dedim.

 

 Protokol dediğiniz Türkiye ile imzalanan ve hükümet programına konulan maddelerdir. Aynı şeylere tekrar tekrar imza atmanın anlamı yok.

 

 UBP tehdide gelen parti değil, büyüklüğü ile gücü ile…

 

 Başka bir UBP’li vekile görevin verilmesi gündemi yok.

 

 Benim iade etmem, meclisin toplanmasına gerek bırakmaz, bunu meclisteki hukukçularla konuştuk.

 

 Parti Başkanlığı’ndan istifam gündemde değil, vazgeçin bu dedikodulardan…

 

 Erhürman’ın “Müdahale resmileşti”  açıklamasına atfen: Bunu iki çekilen arkadaşa soracaksınız

279336962-398038192169596-4971886867580364968-n.jpg

Bu haber toplam 6583 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler