1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Gökyüzü şenlendi
Gökyüzü şenlendi

Gökyüzü şenlendi

“ KKTC 5’inci Uluslararası F3J Open 2013” şampiyonası başarıyla tamamlandı.

A+A-

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin beşinci kez ev sahipliği yaptığı “ KKTC 5’inci Uluslararası F3J Open 2013” şampiyonası başarıyla tamamlandı.
Geçitkale Devlet Hava Alanı içinde KKTC Hava Sporları Federasyonu’na ait “Yavrukuş Havacılık Tesisleri’nde 21 Mart’da başlayıp dün öğleden sonra tamamlanan şampiyonaya 9 avrupa ülkesinden 45 üst düzey klasman yarışcısı katıldı.
Son 5 yılda dünya modeluçak F3J (planör) zirvesinden inmeyen ve bu yıldan başlayarak Türk milli takımı ve İstanbul Soaris Havacılık külübü adına yarışmaya başlayan alman Philip Kolb bu dalda kendisi gibi dünya zirvelerini zorlayan KKTC Hava Sporları sporcusu Eser Kişmir’i 3 saniye farkla geçebildi.
Dünyanın 9 ülkesinden 45 dolayında üst klasman sporcusunun kıyasıya yarıştığı Şampiyona’ya ev sahipliği yapan KKTC Milli Takımı takım klasmanında da ikincilik elde etti.
KKTC takımı, “ Serhat Alışkan, Salahi Tezel, Eser Kişmir, Mehmet Kofalı, Mehmet Tunaboylu Esen Uğural’la yarışırken
Juniorlar Kategorisinde birinciliği Ukrayna’lı Nikita Sholm, ikincilik kürsüsüne ülkemizin en genç modelcisi Doğuş Özer çıktı.
“KKTC 5’nci Uluslar arası F3J Open 2013”de Play – Off sonrası Ukrayna takım halinde birinci olurken, Ferdi Klasmanın ilk 10’u şu sporculardan oluştu:

1.Philip Kolb (Türkiye)
2.Eser Kişmir (KKTC)
3.Ladach Oliver (Almanya)
4.Petrenko Alexandre (Ukrayna)
5.Haley Steve (Britanya)
6.Kharlamov Dimitr (Ukrayna)
7.Grini JO (Norverç)
8.Esen Uğural (KKTC)
9.Gavrilko Voledimir (Ukrayna)
10.Sholom Nikita (Ukrayna)

Bu haber toplam 1264 defa okunmuştur