1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Girne'de sağlık durdu
Girnede sağlık durdu

Girne'de sağlık durdu

Eylem çerçevesinde hastaneye gelen doktor, hemşire ve sağlık çalışanları sadece acil servisteki hastalara bakacak.

A+A-

Tıp-İş, KTAMS, Kamu-Sen ve Kıbrıs Türk Ebeler ve Hemşireler Sendikası Girne Akçiçek Hastanesi’nde süresiz eylem başlattı
Sendika üyesi doktor, hemşire ve sağlık görevlilerinin katıldığı eylemin,  kadro eksiği bulunan servislere istihdam yapılıncaya dek süreceği ve eylem süresince servis ve acil servisler dışında poliklinik hizmeti sunulmayacağı belirtildi.
Tıp-İş Başkanı Erol Şeherlioğlu ile KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan ve  Ebeler ve Hemşireler Sendikası Başkanı Ogün Köse,  bugün Akçiçek Hastanesi’nde eylemle ilgili  açıklamalarda bulundu.

ŞEHERLİOĞLU “GEREKİRSE DİĞER HASTANELERİ DE KAPSAYACAK “

Tıp-İş Başkanı Erol Şeherlioğlu, Başbakan ve Sağlık Bakanlığı ile yaptıkları görüşmelerin olumlu netice vermemesi üzerine bugün Girne Akçiçek Hastanesi’nde eyleme gittiklerini belirterek, eylemi kadro eksiği bulunan servislere istihdam yapılıncaya ve gerektiği takdirde diğer hastaneleri de kapsayacak şekilde süresiz olarak sürdüreceklerini kaydetti.
Eylemi; “halk mağduriyeti ve insan kaybını önlemek için acil ve diğer servis hizmetlerini eylem dışında tuttuk” diyen Şeherlioğlu, eyleme; hükümetin gerek Akçiçek, gerekse diğer hastanelerde izlediği “yanlış istihdam politikası” ve sağlıkta yapılan tasarrufun halka yansıtılması nedeniyle gittiklerini de  söyledi.
Şeherlioğlu “Eylem Sağlık Bakanı’nın sözünü verdiği ve başbakanlıktan talep ettiği kadrolar Girne Akçiçek Hastanesi’ne istihdam edilecek güne kadar sürecek” dedi.
“Bu bir grev değil, uyarıdır: Bu hastaneyi siz bir takım branşlarda hizmet dışı bıraktınız. Bunu protesto etmek için diğer ekiplerle birlikte tüm alanlarda hizmeti durdurduk. Bu hastanede hizmet verecek diğer branşlardaki ekiplerin özellikle eksikliği hayati olan ortopedi, kardiyoloji, dahiliye, radyoloji, nöroloji gibi branşlarda hastanenin desteklenmesini istiyoruz” diyen Tıp-İş Başkanı Erol Şeherlioğlu, hedeflerinin özlük hakları olmadığının altını çizdi.

KAPTAN “SORUMLU  BAŞBAKANLIK İLE SAĞLIK BAKANLIĞIDIR”

KTAMS Genel Başkanı Ahmet Kaptan ise Ebeler ve Hemşireler Sendikası ile birlikte uzun süreden beri ülke genelinde gerçekleştirdikleri eylem ve grevler gerçekleştirmekte olduklarını belirterek, buna karşılık yetkililerin ülke sağlığında yaptıklarının ortada olduğunu kaydetti.
“Ülkede işe gelmeden maaş alanlar sağlıkta ise sağlık merkezlerinde açıldığı günün akşamı kapanan servisler var. Neden kapatılmıştır çünkü hizmet verecek eleman içerisinde bulunmamaktadır: Ama en önemlisi ülkeyi yönetecek yönetici yok” iddiasında bulunan KTAMS Başkanı Kaptan,  Hükümet tarafından sağlığa gerekli yatırımların yapılmadığını dile getirdi.

KTAMS’ın eylem ve grev yapmada sıkıntısı bulunmadığını, ancak bundan direk olarak halkın etkilendiğini ifade eden Ahmet Kaptan,  ülkeyi yönetenlerin ülkede yaşanmakta olan sıkıntıları umursamadığını iddia etti.
Ahmet Kaptan “
Halkımız bilmelidir ki; biz servis ve acil servislerde hizmet vermeyi sürdüreceğiz ancak poliklinik hizmetlerinin verilmemesinin sorumlusu bugüne dek bu istihdam sorununu çözmeyen; Başbakanlık ile Sağlık Bakanlığı ikilisidir” şeklinde konuştu.

KÖSE “DİĞER SAĞLIK MERKEZLERİNİN DURUMU AKÇİÇEK’İN KADAR VAHİM DEĞİL”

Kıbrıs Türk Ebeler ve Hemşireler Sendikası Ogün Köse de konuşmasında, Girne Akçiçek Hastanesi’nde kısa süre önce törenle açılışı yapılan Kadın Doğum ve Cerrahi Servisi’nin doktor, hemşire ve sağlık görevlisi istihdamı yapılmadan hizmete açılması nedeniyle “1 saat” gibi kısa bir süre sonra da kapandığını söyledi.
Yaşanan sorunun, sadece Girne Akçiçek Hastanesi’nde değil, ülke geneli sağlık merkezlerinde  yaşanan gerçekleri yansıttığını ifade eden Köse,  diğer kurumların durumu ise Akçiçek’te hizmete açıldıktan kısa süre sonra kapanan servis  kadar “vahim” olmadığını kaydetti.
Köse, Girne’nin her geçen gün artan nüfusu yanında Akçiçek Hastanesi’nde kadın doğum ve cerrahi servislerin dışında, dializ servisi de açılması gündemde olduğu dikkate alındığında, söz konusu servislere bir an önce istihdam yapılması gereğine işaret etti. (tak)

Bu haber toplam 1401 defa okunmuştur