1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Girne, panayırla şenlendi
Girne, panayırla şenlendi

Girne, panayırla şenlendi

Cumhuriyetçi Türk Partisi Girne İlçesi’nin, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde, “Tezgâhımız emek, dokuduğumuz gelecek” sloganıyla her yıl düzenlediği ‘Emekçi Kadınlar Panayırı’ dün sabah Girne Sevim Ebeoğlu Barış Parkı’nda kuruldu

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi Girne İlçesi’nin, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde, “Tezgâhımız emek, dokuduğumuz gelecek” sloganıyla her yıl düzenlediği ‘Emekçi Kadınlar Panayırı’ dün sabah Girne Sevim Ebeoğlu Barış Parkı’nda kuruldu.

Fehime ALASYA

Cumhuriyetçi Türk Partisi Girne İlçesi’nin, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde, “Tezgâhımız emek, dokuduğumuz gelecek” sloganıyla her yıl düzenlediği ‘Emekçi Kadınlar Panayırı’ dün sabah Girne Sevim Ebeoğlu Barış Parkı’nda kuruldu.

Kadınlar, el emeği ürünlerini kurulan stantlarda satışa sundu.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği panayırda günün en mutlusu çocuklar oldu…  

Üreten kadınlara katkı sağlamak amacı ile her yıl gerçekleştirilen etkinlik, Girne Sevim Ebeoğlu Barış Parkı’nda, saat 18.00’e dek sürdü.  

Yerel lezzetlerin sunulduğu stantların yanında, yöresel el işleri de beğendi topladı.

Panayır, başladığı ilk dakikalardan itibaren pek çok siyasiye de ev sahipliği yaptı. Başta Başbakan Tufan Erhürman ve eşi olmak üzere, CTP Milletvekili Fazilet Özdenefe, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, CTP Girne İlçe Başkanı Mehmet Kale Kişi, CTP Milletvekili Sıla Usar İncirli ve ailesi ile CTP Milletvekili Fikri Toros olmak üzere birçok kişi katıldı.   

Etkinlik ve gösteriler coşturdu

Hem büyükler, hem de çocuklara hitap eden pek çok gösteri ve etkinlik, katılanlara keyifli saatler yaşattı.

Çeşitli sivil toplum örgütlerinin stantlarının da olduğu panayırda bu yıl ilk kez Sağlık Bakanlığının katkıları ile kadın sağlığı bilgi edinme standı da yer aldı.

Gün boyu süren etkinliklerde konserler, halk dansları ekipleri, yoga etkinlikleri, çocuklar için yüz boyama, seramik yapma, yemek yapma, çocuk oyunları ve benzeri birçok etkinlik de yer aldı.

Pelin Kutluba ve Ümit Tulumbacı’nın şarkılarıyla yer aldığı panayırda ayrıca Grup Anlık, Dance Fit Lapta, Kıbrıs Halk Dansları ve Sanat Merkezi, Lapta ve Değirmenlik Belediyesi Halk Dansları ekipleri de sahne alarak performans sergiledi.

hh-069.jpg

Akansoy “Bizler CTP'li kadınlar olarak işte bu mirasın temsilcileriyiz”

Açılış konuşmasında 2011 yılında düzenlenen ilk etkinliğin ardından her yıl daha da gelişip zenginleştiğini dile getiren CTP Girne İlçesi Sekreteri Huri Akansoy, kadın emeğinin değerini bir kez daha vurgulamak ve kadınların ürettikleri değerleri toplumla paylaşmak hedefiyle hareket ettiklerini kaydetti.

Akansoy konuşmasında “Yurdumuzda kadın hakları ve özgürlüklerinin ilerletebilmesi için yıllardır büyük bir emek ve özveriyle mücadele verilmektedir. CTP'li kadınlar her dönemde kadın hareketinin bu onurlu kavgası içerisinde öncü rolü üstlenmiş, toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesi temelinde elde edilen kazanımlarda en büyük katkıyı ortaya koymuşlardır.
40 yıldır Kıbrıs'ta barış ve demokrasi mücadelesi vermekte olan CTP'nin eşit üyeleri olarak kadınlar, bir yandan kadın hareketinin örgütlenmesi için yoğun bir çaba ortaya koyarken, öte yandan Kıbrıslı Türkler'in insan hakları, eşitlik ve toplumsal adalet temelinde var olmaları iradesiyle en önemli görevleri üstlenmişlerdir. Kıbrıs'ta savaşsız günlerin özlemiyle, iki toplumlu federal çözüm hedefine giden yolda en önemli yapı taşlarını döşemişlerdir.
Bizler CTP'li kadınlar olarak işte bu mirasın temsilcileriyiz. Kadınların toplum hayatının her alanına daha fazla ve etkin katılımını savunan, bunu başarabilmek için siyasete de kadınların etkin katılımın sağlanmasının öneminin bilincinde olan ve bu amaçla siyasi örgütlenmesini sürdürmüş olan bir geleneğe sahibiz. Belirtmek isteriz ki; bu geleneğin birikim ve kazanımları, devam eden mücadelemizde yeni değerler üretebilmemiz için en önemli araçlardan biri olmalıdır. Partimiz toplumdaki demokratik değerlerin en büyük güvencesi olarak, icraatta olduğu dönemlerde oldukça hayati görevleri yerine getirmek sorumluluğu altına girmektedir.  CTP’nin hükümette görev yapmakta olduğu böylesi bir dönemde, insan hakları, demokrasi, eşitlik ve özgürlük mücadelesindeki sorumluluğumuzun çok daha büyük olduğunun bilincindeyiz. Bu sorumluluklarımızın bilinciyle her zamankinden daha çok çalışan, toplumsal dönüşüm hedefine daha çok katkı koyan ve partimizin temel ilkelerinden federal bir Kıbrıs'a ulaşma mücadelesini daha da yükselten bir anlayış içerisinde olmalıyız.” dedi.

p1-034.jpg

p2-029.jpg

p3-013.jpg

p4-006.jpg

p5.jpgp6.jpg

 

p8.jpg

p9.jpg

p10.jpg

p11.jpg

 

 

Bu haber toplam 2833 defa okunmuştur
Etiketler : ,