
‘Gezici’nin tartışmalı anketi bugün açıklanıyor
GEZİCİ Araştırma Merkezi adına ülke genelinde yapıldığı söylenen ve “yönlendirici” soruları ile gündeme gelen kamuoyu araştırmasının bugün sonuçları açıklanıyor.
GEZİCİ Araştırma Merkezi adına ülke genelinde yapıldığı söylenen ve “yönlendirici” soruları ile gündeme gelen kamuoyu araştırmasının bugün sonuçları açıklanıyor.
YENİDÜZEN’den daha önce “bir garip siyasi anket” başlığı ile paylaşılan gelişmede, ankete yönelik soru örnekleri verilmişti.
Ankette “Bugün genel seçim olsa kime oy verirsiniz” sorusunun ardından ilk seçenek olarak Halkın Partisi okunurken, ayrıca “Özersay’ın partisi” diye vurgu yapılması dikkat çekmiş, anket formunda yer alan “Anketörün dikkatine” notunda ise şu ifadelere yer verilmişti:
“Soruya Halkın Partisi demeyenlere sorulacaktır. Neden Halkın Partisi’ni hükümet olarak görmek istemiyorsunuz.”
Gezici Araştırma Merkezi tarafından dün basın yönelik yapılan davette, “Gezici Araştırma Şirketi Genel Müdürü Murat Gezici son yapılan 26 – 27 Mart 2016 tarihli anket sonuçlarını açıklayacağı toplantıda siz değerli basın mensuplarını görmekten mutluluk duyarız” dendi.

















