1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Gerekirse devlet gözetimine alınacaklar”
“Gerekirse devlet  gözetimine alınacaklar”

“Gerekirse devlet gözetimine alınacaklar”

Lefkoşa Terminal Bölgesi’nde önce gün evlerinin yanmasıyla yaşadıkları trajedi de gün yüzüne çıkan ikisi ağır engelli çocuk, 8 kişilik aile ‘geçici olarak’ bir eve yerleştirildi.

A+A-

Dila ŞİMŞEK
Lefkoşa Terminal Bölgesi’nde önce gün evlerinin yanmasıyla yaşadıkları trajedi de gün yüzüne çıkan ikisi ağır engelli çocuk, 8 kişilik aile ‘geçici olarak’ bir eve yerleştirildi.
Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Aydan Başkurt, yangın mağduru aile ile ilgili Kıbrıs Vakıflar İdaresi işbirliği ile her türlü önlemi alacaklarını açıkladı.
Aydan Başkurt, yangın ile mağduriyeti ortaya çıkan ailenin Perşembe akşamı geçici eve yerleştirildiğini, kalıcı ev bulunduğunda ise taşınacaklarını kaydetti. Başkurt, Vakıfların işbirliği ile aileye kira yardımı sağlanacağını, uzmanların yapacağı araştırma sonucunda gerek duyulması halinde ailenin devlet gözetimi altına alınabileceğini açıkladı.

“Geçici yer sağlandı, kalıcı ev bulunacak…”
İlgili ailenin şu anda Dairenin sağladığı bir evde kaldığını açıklayan Başkurt, “Olaya derhal müdahale edildi, aileye kalıcı ev bulunana kadar geçici olarak Daire tarafından kalacak yer sağlandı” dedi.
Başkurt, ailenin geçici bir eve yerleştirildiğini, ancak Kıbrıs Vakıflar İdaresi işbirliği ile kira desteği verileceğini söyledi, konu ile ilgili sıkı çalışma düzenlediklerini aktardı.

“Gerek duyulursa devlet gözetimine alınabilirler”
Başkurt, uzmanların yapacağı araştırma sonucunda gerek duyulması takdirinde ailenin devlet gözetimi altına alınabileceğini açıkladı.
Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Aydan Başkurt babanın şiddet sebebi ile cezaevinde olduğunu kaydetmişti.

“Zaten bizim sağladığımız bir evde kalıyorlardı”
Başkurt, Sosyal Hizmetler Dairesi’nin aile ile daha önce ilgilendiğini, yangın çıkan evin de Dairenin sağladığı bir ev olduğunu belirtti. İhmal eleştirilerine karşılık ise Başkurt, “İnsanlar eleştiri yapabilirler. Ancak ihmal söz konusu değildir. Biz Sosyal Hizmetler Dairesi olarak çok yoğun çalışıyoruz ve yaptığımız işten de eminiz” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 2578 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler