1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. Geçişler için yazılı negatif test sonucu şart
Geçişler için yazılı negatif test sonucu şart

Geçişler için yazılı negatif test sonucu şart

Geçiş yapacak olan kişiler negatif PCR veya antijen sonuçlarını telefonlara gelen SMS mesajı olarak değil, yazılı ibraz edilmek zorunda.

A+A-

 

Karşılıklı geçişlerin 15 ay sonra yarın sabah 08.00 itibariyle yeniden başlayacağı belirtildi. Cyprus Mail’in haberine göre, geçişler haricinde yarın saat 08.30’da kuzeye 5 bin doz AstraZenega aşısı teslim edilecek.

Habere göre negatif PCR veya antijen sonuçları telefonlara gelen SMS mesajı olarak değil, yazılı ibraz edilmek zorunda.

Test sonuçlarının ayrıca, tüm yetkililer tarafından anlaşılması için İngilizce olmak zorunda olduğu bildirildi. Yazılı belgede, kişinin adı, kimlik veya pasaport numarasının yazılmalı, 12 yaşındaki büyük çocuklara da geçiş için negatif PCR veya antijen belgesi ibraz etmek durumunda.

Konu ile ilgili açıklama yapan, Kıbrıslı Rum İçişleri Bakanlığı, tüm kişilerin en fazla 7 günlük negatif test sonucu ibraz etmeleri şartıyla pandemi öncesi gibi karşılıklı geçiş yapabileceğini bildirdi.

 Geçiş için uygun olanlar:

  • Tüm Kıbrıslı vatandaşlar ve aileleri (Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk)
  • Avrupa Birliği vatandaşları ve 3. ülke vatandaş olan aile üyeleri (AB vatandaşının eşlik etmesi şartıyla)
  • Kıbrıs Cumhuriyeti’nde ikamet izni olan İngiliz Vatandaşları
  • Kıbrıs Cumhuriyeti’nde ikamet izni olan 3. ülke vatandaşları
  • 90 günlük Kıbrıs Cumhuriyeti vizesi olan 3. ülke vatandaşları
  • Vizesiz giriş hakkına sahip tüm 3. ülke vatandaşları ve Kıbrıs Cumhuriyeti’nde ikamet izni olmayan İngiliz vatandaşları.
  • Başka Avrupa Birliği ülkelerde ikamet izni olan 3. ülke vatandaşları (90 günlük)
  • Schengen vizesine sahip, çift veya çoklu (90 günlük) 3. ülke vatandaşları

Aşılı geçiş Sinavoc onayından sonra

Kıbrıs Haber Ajansı’na konuşan İki Toplumlu Sağlık Komitesi Eş Başkanı Leonidas Phylactou, tarafların aşı konusunu da tekrar ele alacağını söyledi.

Phylactou, Kıbrıslı Rum tarafının 2 doz aşı olmuş kişilerin, negatif PCR veya antijen testi ibraz etmekten muaf tutulmalarını önerdiğini ancak bunun Kıbrıslı Türk tarafından reddedildiğini söyledi.

İki Toplumlu Sağlık Komitesi Eş Başkanı, konunun, kuzeyde yaygın olarak kullanılan Çin Sinavoc aşısının güneyde onaylandıktan sonra yeniden ele alınacağını da aktardı.

Haberde, Cuma sabah saat 08.30’da Avrupa Birliği’nin Kıbrıs için gönderdiği AstraZeneca aşılarından 5 bin dozun kuzeye teslim edileceği de paylaşıldı.

 

 

Bu haber toplam 3173 defa okunmuştur
İlgili Haberler