1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Gayrı ihtiyari iteledim, vurmadım”
 “Gayrı ihtiyari iteledim, vurmadım”

“Gayrı ihtiyari iteledim, vurmadım”

‘Şiddet’ iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan ve dava okunan İlahiyat Koleji Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Mutlu Ateş YENİDÜZEN’e konuştu, kendini savundu

A+A-

 


YENİDÜZEN (Özel)

‘Şiddet’ iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan İlahiyat Koleji Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Mutlu Ateş, “Elimi uzattım ama vurmadım. Zaten polise de ‘hafif darp’ diye yansıdı. Gayrı ihtiyari iteledim, vurmadım” diye kendini savundu.

Ateş, söz hakkını kullanarak YENİDÜZEN’e konuştu.

‘Kişilik haklarına saldırı ve hakkında iftira’ olduğunu öne süren Mutlu Ateş, aynı okulda İngilizce Öğretmeni olan Çise Sakallı’nın ifadelerinin çoğunun yanlış ve iftira olduğunu savundu.

Olanları bir de kendisinin anlatmak istediğini ifade eden Mutlu Ateş, ‘İngilizce zümresi’ diye nitelendirdiği Çise Sakallı ve iki öğretmen arkadaşı ile yıllardır hiç sohbeti, muhabbeti olmadığını, Çise Sakallı ile de ‘sadece günaydınlaştığını’ kaydetti.

“Çok seviyorum Hocam’ dedi. Ben, ‘Seviyorum derken?’ diye sorunca, ‘abla gibi’ dedi… Ben de ‘Aman oğlum sakın yanlışa yönelme’ dedim”

Çise Sakallı’nın kendisiyle ilgili ‘cinsel içerikli soru sordu’ dediği olayın 3-4 ay önce olduğunu söyleyen Mutlu Ateş olayı şöyle anlattı:

“Tam tarihi hatırlamıyorum, bu olay 3-4 ay önce oldu. Ben kendisiyle de bu konuda hiç konuşmadım. Bir gün sınıfa gitmek üzere merdivenleri çıkarken, merdiven başında 18-19 yaşında bir 12. Sınıf öğrencisinin, Çise Sakallı’nın çantasını çekiştirdiğini gördüm. Buna şahit oldum. Benim o an gördüğüm şey tacizdi. Çocuk, ‘Çantanızı götüreyim hocam’ diye çekiştirirken, Çise Sakallı da ‘Hayır, götürme’ diyordu. Öğrenciler daha sonra beni görünce dağıldılar. Dersim bitip aşağıya inince, söz konusu öğrenciyi gördüm, öğrenciye, ‘O öğretmenle mesele nedir’ diye sordum, ‘Çok seviyorum Hocam’ dedi. Ben, ‘Seviyorum derken’ diye sorunca, ‘abla gibi’ dedi… Ben de ‘Aman oğlum sakın yanlışa yönelme’ dedim.
Çise Sakallı 3-4 aydır bana kin güdüyormuş, haberim yok”.

“O Emine denen kadın gitti, laf taşıdı, Çise Sakallı’yı doldurdu. Çise Sakallı geldi başıma dikildi”

Aradan geçen 3-4 ay sürenin ardından, geçtiğimiz Perşembe günü Çise Sakallı ile kendisinin sınav gözcüsü yazıldığını ama o gün Çise Sakallı’nın okula gitmediğini ileri süren Mutlu Ateş, “Ben o gün ortaya ‘gelmeyen akıllı, gelen enayi’ gibi bir ifade kullandım, Müdür Yardımcısı da duydu” şeklinde konuştum.

Kendisinin o gün iki periyot görev yaptığını savunan Ateş, ertesi gün, yani Cuma gün okula gittiğinde Çise Sakallı’nın ‘okulda dolaştığını’ söyledi. Cuma gün kendisinin ilk periyotta sınavı olduğunu aktaran Ateş, sınavı olanlara gözcülük verilmediği için’ ikinci periyotta da başka bir öğretmen arkadaşına yardımcı olduğunu söyledi.

Ateş daha sonra yaşananları şöyle aktardı:

“Çise Sakallı’nın o masa arkadaşlarından biri gelip ‘Mutlu Bey bugün siz de gözcüydünüz gelmediniz’ dedi. Ben de, ‘Sınavım vardı, gözcülüğüm yok sandım özür dilerim. Dün de Çise Hanım gözcüydü gelmedi’ dedim.

O Emine denen kadın gitti, laf taşıdı Çise Sakallı’yı doldurdu. Çise Sakallı geldi başıma dikildi. ‘Sen kimsin, sen müdür yardımcısı mısın’ gibi makineli tüfek gibi konuşmaya başladı. Kurtulamadım, ayağa kalktım. Masanın ucuna gittim, arkadaşı Emine’ye ‘ ne söylediniz bana bağırıp çağırıyor’ dedim.”

Çise Sakallı’nın yanına konuşma değil ‘saldırı maksadı’ ile geldiğini iddia eden Mutlu Ateş, “Ben de aşırı sinirlendim o muameleye… Çekil karşımdan, kocan gelsin, dostun gelsin dedim. O arkadaşları da saldırdı” iddialarında bulundu.

“Elimi uzattım ama vurmadım”

“Diğer arkadaşlar da beni tuttular, elimi uzattım ama vurmadım. Zaten polise de ‘hafif darp’ diye yansıdı. Gayrı ihtiyari iteledim, vurmadım” diyen Mutlu Ateş, kendisini tutup müdür odasına götürdüklerini, bu arada da Çise Sakallı ve arkadaşlarını kendisini polise şikayet ettiklerini savundu.

Polise de, bakanlığa da gittiğini ve ifade verdiğini söyleyen Mutlu Ateş, “Amaç beni itibarsızlaştırmak. Ben nasıl bir ırkçılık yapmışım?.. Bana kinlerini kusmuşlar, Yenidüzen de bu zihniyeti yansıtmış. Bunların hepsi iftira” şeklinde konuştu.

Soruşturma başlatıldı, dava okundu…

Hala Sultan İlahiyat Koleji’nde bir erkek öğretmenin, kadın öğretmene şiddet teşebbüsünde bulunduğu iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı.

Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni olan Mutlu Ateş aleyhine ‘darp’ suçundan dava okundu. 21 Ocak günü Mutlu Ateş’in, İngilizce Öğretmeni Çise Sakallı ile aralarında geçen konuşma esnasında, Ateş’in sesini yükselterek, Sakallı’ya saldırdığını ve üç erkek öğretmen tarafından engellendiği ileri sürüldü.

Olayın Eğitim Bakanlığı ve polise intikal etmesi üzerine bakanlık müfettişleri ve polis ekipleri soruşturma başlattı.

 

Bu haber toplam 5688 defa okunmuştur