1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Fotiu barış için ortaklık konusunda; Almanya’nın desteğini istedi
Fotiu barış için ortaklık konusunda; Almanya’nın desteğini istedi

Fotiu barış için ortaklık konusunda; Almanya’nın desteğini istedi

Fotiu, Guellil’e, temel önceliklerinden biri olan Kıbrıs Rum Hükümetinin BİO’ya katılım başvurusu yapma niyeti konusunda bilgi verdiğini ve bu çerçevede Almanya’nın yardım ve desteklerini istedi.

A+A-

Kıbrıs Rum Savunma Bakanı Fotis Fotiu, Almanya’nın Güney Kıbrıs Büyükelçisi Gabriela Guellil ile dün yaptığı görüşmede, Güney Kıbrıs’ın Barış İçin Ortaklık’a (BİO) katılım başvurusu yapma konusunda Almanya’nın desteğini istedi. Alithia gazetesine göre Fotiu, Guellil’e, temel önceliklerinden biri olan Kıbrıs Rum Hükümetinin BİO’ya katılım başvurusu yapma niyeti konusunda bilgi verdiğini ve bu çerçevede Almanya’nın yardım ve desteklerini istedi.

Görüşmede Kıbrıs sorunundaki son gelişmeler ve Güney Kıbrıs’ın tek yanlı ilan ettiği “Münhasır Ekonomik Bölgesi” içerisindeki “egemenlik haklarının” korunması ve savunulması konuları, Ortadoğu’daki gelişmeler ve diğer konuların ele alındığını aktaran gazete, görüşme çerçevesinde, Güney Kıbrıs ile Almanya arasındaki dostane ve yapıcı ilişkilerinin bir kez daha teyit edildiğini ve ilişkilerin daha çok gelişmesi yönündeki siyasi iradenin dile getirildiğini kaydetti.
(tak)

Bu haber toplam 1316 defa okunmuştur