1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Fellahoğlu’na tam destek
Fellahoğlu’na tam destek

Fellahoğlu’na tam destek

KTTO Başkanı Günay Çerkez ile İŞAD Başkanı Metin Şadi ziyarette yaptıkları konuşmada Başkan Fellahoğlu’na görevinde başarılar dileyerek, tam destek belirtt

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Kadri Fellahoğlu dün (14-05-13) Günay Çerkez başkanlığındaki Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) ile Metin Şadi başkanlığındaki Kıbrıs Türk İşadamları Derneği (İŞAD) heyetlerini ayrı ayrı kabul etti.
KTTO Başkanı Günay Çerkez ile İŞAD Başkanı Metin Şadi ziyarette yaptıkları konuşmada Başkan Fellahoğlu’na görevinde başarılar dileyerek, tam destek belirtti.LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu ise ülkemizin iki önemli kuruluşunun ziyaretinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek, teşekkür etti. LTB’nin bugün, geçmiş yönetimin yanlış kararları sonucunda büyük sıkıntı içinde olduğuna da vurgu yapan Fellahoğlu, söz konusu sıkıntıları aşmanın, LTB ve Lefkoşa’yı hak ettiği yere taşımanın boynunun borcu olduğunu ve bunu mutlaka başaracağını söyledi.

Çerkez: “KTTO olarak LTB’ye her türlü desteğe hazırız”
KTTO Başkanı Günay Çerkez, ziyarette yaptığı konuşmada Başkan Fellahoğlu’nun başarılı geçen bir seçim döneminin ardından göreve geldiğini belirterek, Fellahoğlu’na yeni görevinde başarılar diledi.
Fellahoğlu’nun başkan seçilmesinden dolayı oda olarak büyük mutluluk duyduklarını kaydeden Çerkez, “Seçim döneminde siz de odamızı ziyaret etmiştiniz. O zamanda sizlere seçilmeniz durumda Ticaret Odası’nın LTB’ye destek vermeye hazır olduğunu belirtmiştik” dedi.LTB’nin uluslararası alanda tanınan tek belediye olduğunu ve bu nedenle KKTC için büyük önem arz etmekte olduğuna vurgu yapan Çerkez,
KTTO’nun LTB’ye her türlü katkıyı yapmaya hazır olduğunu söyledi. Çerkez sözlerini şöyle sürdürdü: 
“Bizim temsil ettiğimiz camiia açısından LTB’nin büyük bir önemi vardır. LTB bizim dışa açılan penceremizdir. Siz kısa bir dönemdir başkanlık yapıyorsunuz ancak etrafımızda belirgin şekilde iyleşmeler vardır. Özel sektör tecrübesine sahipsiniz, bu durum olaylara yaklaşım şeklinizden de açıkça görülmektedir.Umarım bu özel sektör tecrübeniz ile LTB en kısa zamanda içinde bulunduğu maddi sıkıntıdan kurtulur ve Lefkoşamız hak ettiği belediyeye kavuşur”

Fellahoğlu: “Lefkoşa’yı hak ettiği yere taşımak boynumuzun borcudur”
LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, KTTO’nun ülkemizin önemli kuruluşlarından biri olduğunu belirterek ziyaretten dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi. LTB ile KTTO’nun uluslararası alanda tanınan, yasal boyutu olan iki önemli kurum olduğuna vurgu yapan Fellahoğlu, LTB’nin ilerleyen dönemde uluslararası ilişkilerini daha iyi bir noktaya taşımak için bir takım girişimleri olacağını belirtti.  
“Kıbrıs Türkü uzun yıllardan beridir çok büyük mücadeleler vererek bugünlere gelmiştir. 
Bundan sonra da artık daha doğru stratejiler, doğru politikalar izlememiz, bugüne kadar yapılan bütün yanlışlardan dersler çıkararak hareket etmemiz gerekmektedir” diyen Fellahoğlu, LTB’nin bugün yanlış yönetimsel kararlar sonucunda büyük sıkıntı içinde olduğunu belirtti. Söz konusu sıkıntıları aşmanın, LTB ve Lefkoşa’yı hak ettiği yere taşımanın boynunun borcu olduğunu önemle vurgulayan Fellahoğlu, bunu mutlaka başaracağını, bunun başka bir olasılığı olmadığını söyledi. LTB’nin daha üretken daha verimli bir noktaya getirilebilmesi için ne gerekiyorsa yapılacağını ifade eden Fellahoğlu şunları kaydetti:
“Bu sorunu sivil toplum örgütlerimiz ile tüm yurttaşlarımız ile hep birlikte çözeceğiz. Belediyemize sahip çıkacağız.1 aylık gibi kısa bir süreden beridir görevde bulunuyorum. Personel maaşı, personelin ihtiyat sandığı gibi sorunlara henüz çözüm üretemedik, ancak önümüzdeki günlerde bunları da aşacak stratejileri ve politikaları hayata geçireceğiz.
Henüz bu sorunları çözme noktasına gelmememize rağmen çalışanlarımız büyük bir motivasyon içerisinde çalışıyor.Lefkoşa halkı da  hizmet almaya başladıktan sonra faturalarını düzenli ödemeye başlamıştır. Tahsilatlar nerede ise 2 buçuk 3 katına çıkmıştır. Bunlar bizim için sevindiricidir, bu şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İnanıyoruz  ki en kısa sürede belediyemiz normalleşecektir. Lefkoşamız hak ettiği noktaya gelecektir” YD

Bu haber toplam 1164 defa okunmuştur