1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Federasyonlarla daha güçlü olacağız”
“Federasyonlarla daha güçlü olacağız”

“Federasyonlarla daha güçlü olacağız”

Uzun bir süre aralarında problemler bulunan KKTC Milli Olimpiyat Komitesi ile Spor Federasyonları arasındaki buzların erimesi ile ilişkiler normale dönüyor.

A+A-

 

Uzun bir süre aralarında problemler bulunan KKTC Milli Olimpiyat Komitesi ile Spor Federasyonları arasındaki buzların erimesi ile ilişkiler normale dönüyor.
KKTC Milli Olimpiyat Komitesi ile Spor Federasyonları arasındaki problemler Serdar Savim’in başkan olması ile giderilmeye başlandı. Uzun bir süre sadece 5 Spor Federasyonu’nun üye olduğu KKTC Milli Olimpiyat Komitesine gerekli prosedürü tamamlayıp müracaatlarını yapan 16 Spor Federasyonu üye kabul edilmişti. Toplam 34 Spor Federasyonu bulunan ülkemizde Hentbol, Voleybol, Boks, Golf ve Basketbol Federasyonlarının da gerekli işlemleri tamamlayıp müracaatlarını yaptığı ve ilk yönetim kurulu toplantısında üyeliklerinin onaylanacağı bilgisi verildi.

“Demokratik kararlar alınabilecek”
KKTC Milli Olimpiyat Komitesi’nin şu anki durumu ile ilgili olarak sorularımızı yanıtlayan Başkan Serdar Savim, hedeflerinin tüm ülke Spor Federasyonlarını bünyelerinde görmek olduğunu söyledi. Savim Spor Federasyonlarının katılımı ile daha güçlü bir yapıya kavuşacaklarını ve atacakları adımlarda daha katılımcı ve demokratik kararlar alabileceklerini ifade etti. Serdar Savim, KKTC Milli Olimpiyat Komitesi’nin kısa ve uzun vadede planları olduğunu ve bunları hayata geçirebilmek için tüm Spor Federasyonlarının katılımlarını beklediklerini sözlerine ekledi. MOK Başkanı kısa vadedeki hedeflerini şöyle sıraladı;

• Tüm Spor Federasyonlarının da görüşlerini alarak tüzük değişikliği için çalışmaları başlatmak.
• Projesi ve yeri hazır olan Olimpizm Evi’nin inşasına başlamak.
• Web sitesini güncel hale getirerek yenilemek.
• Spor Federasyonları Konseyini oluşturmak.
• Gerekli kurulları oluşturmak (Hukuk kurulu, Bilim kurulu, Basın kurulu).

Serdar Savim ayrıca her yıl yapılan Dr. Fazıl Küçük Spor Oyunları için de Spor Federasyonları ile görüşerek ön çalışmalara başlayacaklarını da söyledi.

Bu haber toplam 1109 defa okunmuştur