1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Federasyonlar bu kez umutlu
Federasyonlar bu kez umutlu

Federasyonlar bu kez umutlu

Spor Federasyonları Temsil Komitesi son günlerde yaşanan gelişmeler üzerine aşağıdaki Basın Bildirisi’ni yayınlamaya karar verdi

A+A-

 

KKTC MOK konusunda federasyonların aldığı kararların takibi, gerekli çalışmaların organizasyonu ve konu ile ilgili olarak ilgili makamlar ve basın kuruluşlarıyla kararlar doğrultusunda görüşmek yetki ve sorumluluğu ile 27 federasyon tarafından görevlendirilen Spor Federasyonları Temsil Komitesi son günlerde yaşanan gelişmeler üzerine aşağıdaki Basın Bildirisi’ni yayınlamaya karar verdi. Bildiri şöyle:

“Değişiklik umut vesilesi oldu”
“Son günlerde basında yer aldığı gibi KKTC MOK Başkan ve Yönetim Kurulu üyeliklerinde değişiklikler gerçekleşmiştir. Bu durum, uzun yıllardır sporumuzun kanayan yarası olan MOK sorununun el birliği ile ortadan kaldırılarak, KKTC MOK’un sporumuzun önünde bir engel değil, olması gerektiği gibi sporumuza layıkıyla hizmet eden etkili ve saygın bir kurum olması için yıllardır mücadele veren bizler için yeni bir umut vesilesi olmuştur.
Bilindiği gibi 12 Eylül 2011 tarihinde 27 federasyonun aldığı ortak karar özetle; ‘tüm federasyonların üyelik başvurusunda bulunmaları ancak KKTC MOK tüzüğü IOC kuralları ve Dernekler Yasası’na uygun hale gelinceye kadar hiçbir sosyal ve sportif etkinliğe katılınmaması’ yönündeydi. Ancak Federasyonların yaptığı üyelik başvuruları KKTC MOK eski yönetimi tarafından yaratılan türlü engellere takılmış, sonuçta federasyonların çok büyük bir kısmı üye olamamıştır. Böylelikle, 2012 yılı Şubat ayında böyle bir ortamda gerçekleştirilen Genel Kurul’da ferdi üyelerin oylarıyla yeniden seçilen KKTC MOK eski yönetimi, ne federasyonların üyelik başvurusunda bulunduğu dönem ne de yeniden seçildikten sonra federasyonlarla diyalog kurmamış ve tüm çevrelerin ısrarlarına rağmen IOC kuralları ve Dernekler Yasası’na aykırı tüzüklerinde en ufak bir değişiklik yapmamıştır. Bu nedenle federasyonlar anılan süre içerisinde kararlılıklarını sergilemişler ve KKTC MOK’un faaliyetlerine katılmamışlardır.

Federasyonlar toplanacak
Gelinen aşamada eski KKTC MOK Başkanı ve birkaç Yönetim Kurulu Üyesinin geçtiğimiz günlerde istifa etmiş olmasını ve Sayın Serdar Savim başkanlığında yeni bir Yönetim Kurulu’nun göreve gelmesini Spor Federasyonları Temsil Komitesi olarak umut verici bir fırsat olarak değerlendirmekteyiz.
Bu nedenle konuyu geçtiğimiz hafta boyunca değerlendiren komitemiz; 2013 aidatlarını yatırmak suretiyle federasyonların topluca ve yeniden üyelik başvurusunda bulunması teklifiyle tüm federasyonların toplantıya çağrılmasına ve söz konusu toplantının 20 Mart 2013 Çarşamba günü saat 17.30’da K.T. Futbol Federasyonu Ahmet Sami Topcan Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilmesine karar vermiştir”

Bu haber toplam 1051 defa okunmuştur