1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Ersin Tatar, Karpaz’da UBP adaylarını tanıtıyor… Bu rezalete sessiz kalmayacağız!”
“Ersin Tatar, Karpaz’da UBP adaylarını tanıtıyor… Bu rezalete sessiz kalmayacağız!”

“Ersin Tatar, Karpaz’da UBP adaylarını tanıtıyor… Bu rezalete sessiz kalmayacağız!”

Ersin Tatar’ın Karpaz’da UBP lehine aday tanıtımlarında boy gösterdiğini söyleyen ve yaşananlara dair bir de fotoğraf paylaşan CTP Genel Sekreteri Akansoy, “Bu rezalete essiz kalmayacağız” dedi.

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Asım Akansoy, Cumhurbaşkanlığı makamındaki Ersin Tatar’ın, Ulusal Birlik Partisi (UBP) lehine aday tanıtımlarında boy göstermeye başladığını ve bunu yaparak tüm eti değerleri bir kenara ittiğini söyledi.

Yazılı bir açıklama yapan Akansoy, “Tatar’ın yerel seçimlerde bir partiden yana tavır sergileme gayretleri tarafsızlık ilkesi ve siyasi etikle kesinlikle bağdaşmaz. Kaldı ki; işgal ettiği makamda yerine getirmesi gereken sorumluluklarını bir tamam yerine getirmişçesine Tatar’ın sokağa çıkmasının da halk nazarında bir karşılığı yoktur” dedi.

Seçim ve Halkoylaması Yasasına göre Cumhurbaşkanı’nın bir siyasal partinin veya herhangi bir adayın lehinde veya aleyhinde veya yurttaşın oyunu etkilemek amacıyla faaliyet yürütmesinin yasak olduğunu anımsatan Akansoy, “Bu makamın araç, gereç ve olanaklarını bir siyasal partinin veya adayın emrinde veya herhangi bir siyasal faaliyette çalıştırmaları, kullanmaları veya kullandırmaları da yasak ve suçtur” hatırlatmalarını yaptı.

Akansoy, “Bu gerekçelerle, Tatar’ın bir an önce Anayasa’da sorumluluğu olan toplumun birlik ve bütünlüğünü tarafsız bir şekilde temsil etme yükümlülüğü ve siyasi ahlak ve etik çerçevesinde  hareket etme zorunluluğu olduğunu hatırlatır, sürdürülmesi halinde yaşanan bu rezalete sessiz kalmayacağımızı kamuoyu ile paylaşmak isteriz” ifadelerini kullandı.

Fotoğrafını da paylaştı

Öte yandan kişisel sosyal medya hesabı üzerinden de bir açıklama yapan Akansoy, Ersin Tatar’ın Karpaz’da bir aday tanıtım etkinliğinde yer aldığını gösteren bir fotoğraf paylaştı.

Akansoy, “Ne anayasa ne yasa ne tarafsızlık ne de siyasi etik. Ben yaparım olur diyor” ifadelerini kullandığı açıklamasına şöyle devam etti:

“Ersin Tatar, seçimlere 15 gün kala sahaya inmiş. Ne anayasa ne yasa ne tarafsızlık ne de siyasi etik… Ben yaparım olur diyor. Bugün Karpaz bölgesinin UBP adaylarını tanıtıyor. Bu rezalete sessiz kalmayacağız.”

ersin-tatar-003.jpg

Bu haber toplam 1253 defa okunmuştur