1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Erhürman, eğitimdeki sorunlara dikkat çekerek, ekledi
Erhürman, eğitimdeki sorunlara dikkat çekerek, ekledi

Erhürman, eğitimdeki sorunlara dikkat çekerek, ekledi

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, yeni eğitim yılında okullardaki sorunlara dikkat çekti.

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, yeni eğitim yılında okullardaki sorunlara dikkat çekti, “Kamu okullarında öğretmen eksikliği var. Fiziksel eksiklikler gırla. Orta eğitimde öğleden sonraları ders yapılabilecek mi sorusu ortada duruyor” dedi.

Erhürman, ders kitaplarının ‘evlere şenlik’ olduğunu, ailelerin öğretim masraflarının alıp başını gittiğine dikkat çekerek, Luricina'da ilk gün okula giden öğrenciler okullarının kapatılacağını bugün öğrenip evlerine döndüklerini de söyledi.

Sınıflardaki kalabalıktan dem vurulduğunu, Türkçe bilmeyen yabancı öğrencilerle ilgili sorunun devam ettiğini aktaran Erhürman, “En kıymetlilerimizle ilgili durum bu” değerlendirmesinde bulundu.

Erhürman’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

“Bu halkın en kıymetlileri çocuklarıdır. Mesele çocuklarımızsa hangi partiye oy vermiş olursa olsun bu halkın her bir bireyi için akan sular durur. En kıymetlilerimiz okula başlıyor. Kamu okullarında öğretmen eksikliği var. Fiziksel eksiklikler gırla. Orta eğitimde öğleden sonraları ders yapılabilecek mi sorusu ortada duruyor. Kitaplar evlere şenlik. Ailelerin öğretim masrafları almış başını gidiyor. Özel okullar ile kamu okulları arasındaki uçurum derinleştikçe derinleşiyor. Bu arada çocukları özel okullarda okuyanlar çocuklarına çaktırmamaya çalışsalar da mali sıkıntılardan bunalmış durumdalar. Luricina'da ilk gün okula giden öğrenciler okullarının kapatılacağını bugün öğrenip evlerine dönüyorlar. Sınıflardaki kalabalıktan dem vuruluyor. Türkçe bilmeyen yabancı öğrencilerle ilgili sorun devam ediyor. Ve biz bütün bu sorunlarla boğuşurken, çocuklarımıza verdiğimiz eğitimin kalitesini, niteliğini konuşmaya fırsat bile bulamaz durumdayız. Özel çocuklarımızın sorunları, uyuşturucu, ekran bağımlılığı gibi sorunlar, spora, sanata, özel ilgi alanlarına ilişkin ihtiyaçların giderilememesi falan ikincil bile değil... Çocuklarımız en kıymetlilerimiz. Ve en kıymetlilerimizle ilgili durum bu! Gerisi? Adettendir: Yeni öğretim yılının çocuklarımıza, ailelerine ve hepimize hayırlı olmasını diliyorum...

Bu haber toplam 1948 defa okunmuştur
Etiketler : ,