1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Erhürman: “Asgari ücret – işsizlik münazarası devam edecek, Maliye Bakanlığı oturup seyredecek öyle mi?”
Erhürman: “Asgari ücret – işsizlik münazarası devam edecek, Maliye Bakanlığı oturup seyredecek öyle mi?”

Erhürman: “Asgari ücret – işsizlik münazarası devam edecek, Maliye Bakanlığı oturup seyredecek öyle mi?”

Asgari ücretin hayat pahalılığının altında kaldığını, artması halinde ise işsizliğin artma ihtimalinin bulunduğunu anımsatan CTP lideri Erhürman, “Maliye de oturup seyredecek öyle mi?” diye sordu.

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, asgari ücretin hayat pahalılığı oranının altında kalması halinde işçilerin geçinemeyeceğini, ancak ücretin hayat pahalılığı kadar artması halinde işsizliğin ve kayıt dışı çalışan sayısının artacağını anımsatarak, Maliye Bakanlığı’nın harekete geçmesi gerektiğin ifade etti.

“Enflasyon dolayısıyla gelirleri artan Maliye de oturup seyredecek ve esnafa ve zor durumdaki işletmelere maaş/sosyal sigorta prim desteği konusunu gündem yapmayacak öyle mi?” diye soran Erhürman, “Bir an önce konuşulması gerekeni konuşmaya başlayalım! Hep birlikte” çağrısı yaptı.

Tufan Erhürman, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Asgari ücret hayat pahalılığının altında artarsa işçiler geçinemeyecek. Bunda herkes hemfikir!

Asgari ücret hayat pahalılığı kadar artarsa, esnaf ve bazı işletmelerde istihdam edilen işçilerin bir kısmı işsiz kalacak, bir kısmı kayıt dışı çalışacak. Muhtemelen kayıt dışı çalışan ve/veya yabancı işçi sayısı daha da artacak! Bunda da hemen hemen herkes hemfikir.

Her ikisi de sosyal patlamalara gebe! Bu şartlarda bu konu hala, artsın diyenlerle o kadar da artmasın diyenler arasında bir münazara şeklinde ele alınmaya devam mı edilecek? Enflasyon dolayısıyla gelirleri artan Maliye de oturup seyredecek ve esnafa ve zor durumdaki işletmelere maaş/sosyal sigorta prim desteği konusunu gündem yapmayacak öyle mi?!

Bu anlamsız münazara bir an önce bitsin ve gündeme gelelim: İçinde bulunduğumuz koşullarda hayat pahalılığının altında asgari ücret olmaz! İnsanları perişan edersiniz! İçinde bulunduğumuz koşullarda esnaf ve ve zor durumda olan işletmelere destek vermemek olmaz! Ya işsizliği, kayıt dışılığı, yabancı işçiyi artırır ya da işletmeleri batırırsınız. Bir an önce konuşulması gerekeni konuşmaya başlayalım! Hep birlikte!”

Bu haber toplam 1963 defa okunmuştur
Etiketler :