1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. EL-SEN: “Elektrik kesintileri kader değil”
EL-SEN: “Elektrik kesintileri kader değil”

EL-SEN: “Elektrik kesintileri kader değil”

Cesurer, dün gün içinde ikinci kez devre dışı kalan AKSA’ya dur demesi gerekenlerin, yaşananları görmezlikten gelmeye devam ettiğini dile getirdi.

A+A-

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) Başkanı Çağlayan Cesurer, elektrik kesintilerinin kader olmadığını, günü kurtarmak için ortaya konulan politikaların ürünü olduğunu ifade etti.

Cesurer yazılı açıklamasında, son günlerde yaşanan elektrik kesintilerinin nedenini hava koşullarına bağlayıp AKSA’nın devre dışı kalmasını gözden kaçırmaya çalışanlar olduğunu ifade etti  ve “Bunu yapmaya çalışanlar bilmelidirler ki KIB-TEK termik santralarının devrede olması nedeniyle ülke geneline kısa sürede tekrar enerji verilebilmektedir” dedi.
Cesurer, dün gün içinde ikinci kez devre dışı kalan AKSA’ya dur demesi gerekenlerin, yaşananları görmezlikten gelmeye devam ettiğini dile getirdi.
Yaşanan kesintilerin sebepleri ortada iken yeni alım garantili anlaşma yapılmaya çalışıldığını belirten Cesurer, “Bu yapmaya çalıştıkları, halkımıza bugünkünden daha pahalı enerji ve daha karanlık yarınlar olarak yansıyacak. Görünen odur ki yönetenlerin vicdanları bir gün dahi bu kesintilerden rahatsızlık duymamıştır” diye ekledi.

Açıklamanın tam metni şöyle:

“Son günlerde ve bugün tekrardan yaşanan elektrik kesintilerinin sebebini hava koşullarına bağlayıp özel sektör AKSA’ nın devre dışı kalmasını gözlerden kaçırmaya çalışanlar bilmelidirler ki KIB-TEK termik santralarının devrede olması nedeniyle ülke geneline kısa sürede tekrardan enerji verilebilmektedir. Gün içerisinde ikinci kez devre dışı kalan AKSA ‘ya dur demesi gerekenler yaşananları görmemezlikten gelmeye devam etmektedirler.
Biran önce çağ dışı olarak yaşananlara son verilmesi için KIB-TEK’ baz yük santralı olan termik santralıları hayata geçirmekle yükümlüdür. Yaşanan kesintilerin sebepleri ortada iken yeni alım garantili anlaşma yapmaya çalışanlar bu yapmaya çalıştıkları ile halkımıza bedeli bugünkünden daha pahalı enerji ve daha karanlık yarınlar olarak yansıyacaktır. Görünen odur ki yönetenlerin vicdanları bir gün dahi bu kesintilerden rahatsızlık duymamıştır. EL-SEN kesintilerin kaderimiz olmadığını, günü kurtarmak için ortaya konulan politikaların ürünü olduğunun bilinci ile kesintilerin daha da artacağı,   adımların atılmasına seyirci kalmayacaktır.” TAK-YD

Bu haber toplam 1319 defa okunmuştur