1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Dostluk kazandı
Dostluk kazandı

Dostluk kazandı

Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ile Basın Mensupları karşılaştı

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi


Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden Kuzey Kıbrıs Turkcell ile basın mensupları dün Atatürk Spor Salonu’nda dostluk maçında karşı karşıya geldiler. Yazılı ve görsel basın mensupları ile Turkcell sporcularının karma olarak mücadele ettiği müsabakada keyifli anlar yaşandı. Gün sonunda dostluk kazandı.

Kamalı bilgi verdi
Müsabaka öncesi bir konuşma yapan Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Antrenörü Orçun Kamalı, bir konuşma yaptı. Kamalı, Turkcell’in Türkiye Süper Ligi kurulduğundan bu yana ligden düşmeyen tek takım olduğuna vurgu yaptı. Tekerlekli sandalye basketbolunun zorluğuna dikkat çeken Kamalı, hem tekerlekli sandalyeyi kontrol etmenin, hem topu hakimiyet altında tutmanın hem de rakibi savunmanın bir arada olduğu bir oyun olduğunu dile getirdi.

İspanya’da mücadele edecekler
Kamalı, bir takımda bulunan her oyuncunun puanlarının olduğu, toplamda 14 puanlık bir takımın sahaya çıkabildiğini belirtti. Takım olarak Türkiye’de mücadele etmenin yanında, Avrupa’nın önemli kupalarından bir tanesi olan ve İspanya’da düzenlenecek Eurochallange Kupası’na katılacaklarını hatırlattı ve etkinliğe katılan basın mensuplarını ileride oynayacakları müsabakalara davet etti.

Keyifli anlar yaşandı
Konuşmanın ardından birlikte anı fotoğrafı çektiren basın mensupları ve Kuzey Kıbrıs Turkcell takımı, ikiye ayrılarak karma bir şekilde karşı karşıya geldiler. Özellikle basın mensuplarının ilk kez tekerlekli sandalyede basketbol oynayışı ve yaşadığı zorluk dikkat çekerken, keyifli anlar yaşandı. Maç sonunda birlikte tatlı yenildi ve ilerleyen maçlar için başarılar dilendi.

Bu haber toplam 1262 defa okunmuştur