1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Doğuş Derya, Milliyet gazetesine konuştu
Doğuş Derya, Milliyet gazetesine konuştu

Doğuş Derya, Milliyet gazetesine konuştu

‘Erkekler meclisi’nde feminist bir vekil

A+A-

Meclis’in yeni isimlerinden Doğuş Derya, Milliyet gazetesine konuştu;

Seçimlerden zaferle çıkan Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) Lefkoşa listesinden meclise giren Doğuş Derya Milliyet’e konuştu. “Ben feminist olduğumu söyleyen ve feminist olarak meclise giren kişiyim” diyen Derya, “cinsel tercihlerin suç olmasını doğru bulmadığını” ifade ediyor.

Türkiye’den destek
“Kıbrıslı Türklerin hak ettiği eşitliği ve cinsiyet eşitliğini sağlamak istediğini” Derya, “Bu ülkede; dini, dili, ırkı, cinsiyeti, cinsel yönelimlerin ayrım yapılmaksızın kucaklanması gerektiğini savunuyorum” diye konuştu. Seçim çalışmaları döneminde ülkede yaşayan feministlerden büyük destek aldığını belirten Doğuş Derya, “kendisini duygulandıranın, Türkiye’den, Diyarbakır’dan İstanbul’dan destek alması olduğunu” söyledi.
Kıbrıs’ta vatandaş olan Türkiye kökenlilere minnettar olduğunu belirten Derya şöyle devam etti: “Kadın seçmenler bana sahip çıktı. Ben de kadınların haklarını sonuna kadar savunacağım. Kadın sığınma evlerinin açılması için mücadelem olacak.” Derya, “Sosyal adalet kavramını yaratmalıyız. Ötekileştiren noktadan uzaklaşmamız gerekiyor.” diye ekledi.

 

Haberin tümü için TIKLAYIN

Bu haber toplam 3336 defa okunmuştur