1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Dikenli teller engel olamadı: Barışa şarkılar…
Dikenli teller engel olamadı:  Barışa şarkılar…

Dikenli teller engel olamadı: Barışa şarkılar…

Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum gönüllülere aradaki “sınır” engel olamadı, dikenli tellerin iki yanında şarkılarını barışa söyledi.

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

İki toplumlu olarak faaliyet gösteren ve içerisinde Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum gönüllerin bulunduğu Kıbrıs Havaları Derneği, Baf Kapısı ile Yiğitler Burcu’nun olduğu noktada özlem giderdi, birlikte şarkılar söyledi.

Coronavirüs (Covid-19) salgınından dolayı 1 yıldır kuzey ile güney arasında geçişlerin olmaması sebebiyle bir araya gelemeyen Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum gönüllülere aradaki “sınır” engel olamadı, dikenli tellerin iki yanında şarkılarını barışa söyledi.

Uzun zamandan sonra bir araya gelen Kıbrıslı koro üyeleri hasret giderirken, artık aradan sınırın kalkmasını istedi, şarkılarını Birleşik Kıbrıs için okudu.

 

Selçuk Garanti: “Onları çok özledik, onları seviyoruz”

Kıbrıs Havaları Derneği Başkanı Selçuk Garanti, “daha önce birlikte sohbet ettiğimiz, yemek yediğimiz, şarkılar söylediğimiz arkadaşlarımızı 14 aydır görmüyoruz. Yiğitler Burcu ile Baf Kapısı’nın olduğu noktada arkadaşlarımızı görmek istedik. Arkadaşlarımızla özlem giderdik, birlikte şarkılar söyledik. Onları çok özledik, hepsiyle ayrı ayrı anılarımız var. Onları seviyoruz” dedi.

Kıbrıs Havaları Derneği’nin çıkardığı kitap ve albüm hakkında da değerlendirme yapan dernek başkanı Garanti, “kitabımız, Türkçe-Rumca-İngilizce olarak 3 dillidir. Şarkılar da öyle…” ifadelerini kullandı.


Ayten Lif: “Aramızda teller var ama birbirimizi görebiliyoruz”

Kıbrıs Havaları Derneği üyelerinden Ayten Lif, müziği çok sevdiğini, 3 yıldan beridir dernekte olduğunu söyledi. Süreç boyunca arkadaşlarını göremedikleri için çok üzüldüklerini aktaran Ayten Lif, bu etkinliği onlarla özlem giderebilmek için yaptıklarını belirtti, “aramızda teller var ama birbirimizi görebiliyoruz” dedi.


Faika Arsal: “Ne yazık ki, aynı gökyüzü altında teller arkasındayız”

Dernek üyelerinden Faika Arsal yaptığı değerlendirmede, “Son 1 yıldır şarkılarımızı birlikte söyleyemiyoruz. Büyük bir özlem var. Ne yazık ki, aynı gökyüzü altında bu teller arkasındayız. Ama olsun biz yine de, şarkılarımızı özgürlüğe söyledik” şeklinde konuştu. Arsal konuşmasının ardından Kıbrıs manisi de okudu.


Metin Anibal: “Bizim rehberimiz, sevgi, saygı, aşk ve barıştır”

Kıbrıs Havaları Derneği üyelerinden Metin Anibal ise, çekilen Bir Zamanlar Kıbrıs dizisiyle  gerçeklerin çarpıtıldığına vurgu yaparak, bu ülkenin gerçekleri ortadadır. Sonunda barış ve sevgi kazanacak” şeklinde konuştu.

Anibal şöyle dedi:

 “Müzik bizim hayatımız ve bu süreç bizi çok etkiledi. Sanki aradaki bu teller hastalığı geçirmeyecek. Artık aşı mı, PCR mı, neyse bırakın insanları yapsınlar ve birbirleriyle buluşsunlar. Ama korkuyorlar. Biz bir araya gelip müzik yaparsak başka etkinlikler de yaparız diye korkuyorlar. Geçmiş yıllarda birlikte mitingler yaptık, bunları tarih yazdı. Her ne kadar çektikleri diziyle bu tarihi çarpıtmaya ve kendi istedikleri şekle çalışsalar da bu ülkenin gerçekleri ortadadır. Sonunda barış ve sevgi kazanacak. Bizim rehberimiz, sevgi, saygı aşk ve barıştır. Benim düşüncelerime göre bu ada bölünmüş değildir. Neşe’nin de dediği gibi; ‘Hangi Yarısını sevmeliymiş insan?’ ben bu adanın hepsini seviyorum.”

k1-192.jpg

k2-173.jpg

k3-088.jpg

k4-040.jpg

 

Bu haber toplam 4632 defa okunmuştur
İlgili Haberler