1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Derya’nın, Zaroğlu’na açtığı ‘Ağır Hakaret’ davası
Derya’nın, Zaroğlu’na açtığı ‘Ağır Hakaret’ davası

Derya’nın, Zaroğlu’na açtığı ‘Ağır Hakaret’ davası

Hataylılar Derneği Başkanı Bertan Zaroğlu’nun, CTP Lefkoşa Milletvekili Doğuş Derya’ya yönelik yaptığı ‘ağır hakaret’ davasının duruşmaları başlamadan Zaroğlu’nun avukatı davadan geri çekildi

A+A-

Didem MENTEŞ

CTP Lefkoşa Milletvekili Doğuş Derya tarafından aleyhine ‘hakaret’ davası açılan Hataylılar Derneği Başkanı Bertan Zaroğlu’nun avukatı duruşmalar başlamadan davadan çekildi.

Mahkeme, Zaroğlu’na bir hafta içerisinde yeni bir avukat bulması için süre verirken, duruşma gününü belirlemek üzere dava 27 Mayıs’a tehir edildi. 

27 Mayıs günü tarafların olgular üzerinde ‘uzlaşı’ arayışında bulunarak, kimin hangi olguları kabul edip etmeyeceğini görüşerek, Mahkemenin Haziran ayında dava duruşmalarına başlamak üzere gün belirleyeceği öğrenildi.

Bertan Zaroğlu’da Mahkemeye geldi

Doğuş Derya’nın 16 Aralık 2014’de Mecliste bütçe görüşmeleri esnasında yaptığı konuşmasına yönelik, sosyal paylaşım sitesinden Derya’ya karşı ‘ağır hakaret’te bulunan Bertan Zaroğlu aleyhine açılan ‘zem ve kadih’ davası dün yine Mahkemenin gündemindeydi. Duruşma günün belirleneceği dünkü ön görüşmede Hataylılar Derneği Başkanı Bertan Zaroğlu da Mahkemede hazır bulundu.

Avukatının davadan geri çekilmesi nedeniyle Zaroğlu dün Yargıç huzuruna çıktı. Zaroğlu’nun avukatının duruşmalar başlamadan davadan neden geri çekildiği bilinmiyor.

Yeni avukat için süre verildi

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Tacan Reynar’ın baktığı davayla ilgili dün dava avukatları hazırda bulundu. Zaroğlu’nun avukatı Mehmet Soyer, bu davanın avukatlığından çekilmek için Mahkemeden izin talep etti. Yargıç Reynar da bu talebi uygun görerek, Soyer’in dava avukatlığından çekilmesine izin verdi. Bunun üzerine Yargıç, yeni bir avukat bulması için Bertan Zaroğlu’na 1 haftalık bir süre tanırken, davayla ilgili duruşma günü belirlemek üzere davayı 27 Mayıs’a erteledi.
Haziran ayında duruşmaların başlanması bekleniyor

Bu arada 27 Mayıs günü yeniden yapılacak olan görüşmede, tarafların avukatlarının ‘itilaflı ve itilafsız’ olguları görüşmesi bekleniyor. Taraflar olgular üzerinde ‘uzlaşı’ arayışında bulunarak, kimin hangi olguları kabul edip etmeyeceği konusunda görüşecek. Görüşmenin ardından da Mahkeme, Haziran ayında dava duruşmalarına başlamak üzere gün belirleyecek.

 

Bu haber toplam 5366 defa okunmuştur