1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Denktaş: “Orijinal yapıyı bozdurtmam”
Denktaş: “Orijinal yapıyı bozdurtmam”

Denktaş: “Orijinal yapıyı bozdurtmam”

Templos Koruma İnisiyatifi Başbakan Yardımcısı Denktaş’tan zeytinlik köyüne çok katlı yurt ve otel yapımını engelleme mücadelelerine destek istedi…

A+A-

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Zeytinlik’te çok katlı yurt veya otel yapımına destek vermesinin söz konusu olamayacağını belirterek “Orijinal yapıyı bozdurtmam” dedi.

Denktaş, önceki gün Templos Koruma İnisiyatifi’ni makamında kabul etti.
Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, İnisiyatif yetkilileri, Zeytinlik’te çok katlı yurt ve otel yapımını engelleme mücadelelerine destek istedi.

Baflıgil: “Çok katlı yurt ve otel inşa edilmesine karşıyız”

Zeytinlik’in, günümüze kadar yeşili, anıt zeytin ağaçları ve ekolojik yapısı ile çok az zarar görerek korunabilmiş, ender köylerden biri olduğuna dikkat çeken Templos Koruma İnisiyatifi adına konuşan Cemaliye Baflıgil, bu nedenle bölgeye çok katlı yurt ve otel inşa edilmesine karşı olduklarını dile getirdi ve destek istedi.
Turistik bir şehir olan Girne’nin hızla yeşilden uzaklaşıp betonlaşmasına rağmen Zeytinlik köyünün hâlâ yeşil ve otantik yapısını koruduğunu dile getiren Baflıgil, konuşmasının sonunda taleplerini içeren yazılı dilekçeyi ve bölge halkının başlattığı imza kampanyasının bir nüshasını Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’a takdim etti.

Denktaş: “Orijinal yapıyı bozdurtmam

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ise konuşmasında, konu hakkında duruşunun net olduğunu, günümüze kadar orijinal dokusunu bozmamış ender Türk köylerinden Zeytinlik’te çok katlı yurt veya otel yapımına destek vermesinin söz konusu olamayacağını belirtti.
Denktaş, “Orijinal yapıyı bozdurtmam” diye konuştu.
Gerekli yerlerle görüşerek konuyu gündemlerine aldıklarını kaydeden Denktaş, köy sakinlerinin bu konuda rahat olmasını istedi.
Denktaş yıllar önce de Girne’ye gökdelen yapımına imkân sağlandığını, ancak buna karşı çıkarak mücadele ettiklerini anımsattı.
Köy sakinlerinin birlikte mücadele etmesini de takdirle karşıladığını belirten Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, “Doğru ve haklı konuda eylem yapıldığı müddetçe istenilen sonuca ulaşmak mümkün” dedi.

“Korursak değeri artar”

Denktaş ayrıca köydeki restorasyona ihtiyacı olan binalar için de bir an önce önlem alınması gerektiğini belirterek “O eski Ada sıcaklığını koruyabildiğimiz müddetçe aslında kendi malımızın da değerinin artacağını bilmemiz gerekir” diye konuştu. (tak)

Bu haber toplam 2187 defa okunmuştur