1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Denizde "sahte" belgeyle transfer
Denizde sahte belgeyle transfer

Denizde "sahte" belgeyle transfer

Sahte limbo belgesi düzenledikleri gerekçesiyle Bosmar Shipping Ltd.’nin sahibi, şirket çalışanı ve 5 gemi mürettebatı gözaltına alındı…

A+A-

 

Sahte limbo belgesi düzenlediler

Açık denizde 2 gemi arasında sigara transferi yapıldığı sırada düzenlenmesi gereken limbo (transfer) belgesini Mağusa Limanında düzenledikleri gerekçesiyle Bosmar Shipping Ltd.’nin sahibi Levent Lama, şirket çalışanı Ali Görçam ve Queen Elizabeth isimli geminin kaptanı Sergıy Kaliman ile gemi mürettebatı Robert Sulim, Iurii Ivanov, Emin Sheikhmambetov ve Mykola Kononov gözaltına alındı. “Sahte evrak düzenleme” ve “Sahtelenmiş evrakı tedavüle sürme” suçlamalarıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan 7 zanlı, tahkikat maksatları bakımından 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalacak.

Limbo belgesini Mağusa Limanında düzenlediler…
Olayın tahkikat memuru Neyfel Ergun, 15 Ocak 2013 tarihinde Queen Elizabeth isimli geminin sigara yüklenerek Karadağ’a gitmek üzere Mağusa Limanından ayrıldığını belirtti. Sigara yüklü Queen Elizabeth isimli geminin KKTC kara suları dışında açık denizde Tianjin 1 isimli gemi ile karşılaşarak sigara transferi yapıldığını belirten Ergun, sigara transferi sırasında Queen Elizabeth ile Tianjin 1 isimli gemilerin kaptanları tarafından transfer yapıldığı ile ilgili olarak limbo belgesinin düzenlenip imzalanarak mühürlenmesi gerektiğini açıkladı. Ancak konu limbo belgesinin transfer sırasında düzenlenmediğini belirten Ergun, Queen Elizabeth isimli geminin Karadağ’a gitmeden Mağusa Limanına geri döndüğünü ve limana geri döndükten sonra konu belgenin düzenlenip gemi kaptanı olan zanlı Sergıy Kaliman’a teslim edildiğini açıkladı. Ergun, Queen Elizabeth isimli gemi kaptanı zanlı Kaliman ile Tianjin 1 isimli gemi kaptanının belgeye imza atmadığı halde imzası bulunan sahtelenmiş belgeyi Serbest Liman ve Gümrük Dairesi’ne verilerek tedavüle sürüldüğünü açıkladı.

2 şüpheli aranıyor…
Polis memuru Neyfel Ergun, limbo belgesinin Mağusa Limanında düzenlendiği yönünde beyanlar olduğunu belirterek, Tianjin 1 isimli geminin kaptanının olmadığı esnada onun adına imza atıldığını ve belge sahtelendiğinin açık olduğunu söyledi. Suç olup olmadığının ve gerekli kayıtların yapılıp yapılmadığının araştırıacağını belirten Ergun, mesele ile bağlantısı olduğuna inanılan 2 şüphelinin arandığını açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Ergun, tüm zanlıların 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

3’er gün tutuklu kalacaklar…
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Banu Soyer, tüm zanlıların tahkikat maksatları bakımından 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi. (Gamze BAYKUR)

Bu haber toplam 3973 defa okunmuştur