1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Demirçağ’a ait testi parçaları bulundu...
Demirçağ’a ait testi parçaları bulundu...

Demirçağ’a ait testi parçaları bulundu...

Mağusa’da F.G.F ile M.K.E’nin birlikte kalmakta olduğu evde polis ekiplerince yapılan aramada Demirçağ Dönemi’ne ait bir çok kırık testi parçaları bulundu...

A+A-

Mağusa’da F.G.F ile M.K.E’nin birlikte kalmakta olduğu evde polis ekiplerince yapılan aramada Demirçağ Dönemi’ne ait olduğu tespit edilen bir çok kırık testi parçası bulundu. Mesele ile ilgili olarak tutuklanan ve “Kanunsuz eski eser tasarrufu” suçlamasıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlılar aleyhine 1’er günlük tutukluluk süresi temin edildi.

Zanlılar eski eserlerle ilgili bilgileri olmadığını söylediler...

Meselenin tahkikat memuru Vedat Bilginaylar, 12 Nisan tarihinde alınan bir ihbar üzerine zanlı F.G.F ile M.K.E’nin birlikte kalmakta olduğu Anadolu Mahallesi’ndeki evde polis ekiplerince yapılan aramada yatak odasında bir çok kırık testi parçası bulunduğunu açıkladı. Eski Eserler ve Müzeler Dairesi tarafından yapılan incelemede konu kırık testi parçalarının Demirçağ Dönemi'ne ait olduğu ve zanlıların kanunsuz olarak tasarruf ettiğinin tespit edildiğini açıklayan Bilginaylar, zanlıların vermiş oldukları ifadelerinde eski eserlerle ilgili bilgileri olmadıklarını beyan ettiklerini söyledi. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Bilginaylar, eski eserlerle ilgili bağlantılı olabilecek kişilerin araştırılacağını söyleyerek zanlıların 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Bugün yeniden mahkemeye çıkarılacaklar...

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı F.G.F ile M.K.E’nin tahkikat maksatları bakımından 1’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Bu haber toplam 2071 defa okunmuştur
Etiketler : , ,