1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 'Davet gelirse Ankara'ya gideriz'
Davet gelirse Ankaraya gideriz

'Davet gelirse Ankara'ya gideriz'

AKEL, TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’yu Türkiye’ye davet etme niyetinde olduğu şeklindeki açıklaması ile ilgili olarak herhangi bir davet gelmediğini, geldiği taktirde bunun olumlu karşılanacağını açıkladı.

A+A-

AKEL, TC Dışişleri Bakanı  Mevlüt Çavuşoğlu’nun AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’yu Türkiye’ye davet etme niyetinde olduğu şeklindeki açıklaması ile ilgili olarak herhangi bir davet gelmediğini, geldiği taktirde bunun olumlu karşılanacağını  açıkladı.

AKEL konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı:
“Türk Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun bugün basında yayınlanan Ankara’nın AKEL M.K. Genel Sekreteri Andros Kiprianu’yu davet etme niyetinde olduğuna dair beyanına ilişkin olarak, AKEL şu ana kadar böylesi bir davetiyeyi almamış olduğunu açıklığa kavuşturma arzusundadır.

Eğer AKEL M.K. Genel Sekreteri böylesi bir davetiyeyi alırsa, Kıbrıs sorununun çözümü hakkında Kıbrıs Rum tarafının Ulusal Konsey’de belirlenmiş olan istikrarlı ilkesel tezlerini aktarmak için buna olumlu yanıt verecektir.”

Bu haber toplam 1589 defa okunmuştur