1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. CUMARTESİ EYLEM VAR!
CUMARTESİ EYLEM VAR!

CUMARTESİ EYLEM VAR!

Günlerdir Taksim ve Türkiye halkı için dayanışma eylemi düzenleyen gruplar Cumartesi günü saat 17:00’da Kuğulu Park’ta toplanıp bu sefer ülkemizdeki polis şiddetine ve alınacak olan TOMA’ya karşı yürüyecek.

A+A-

 

Günlerdir internet üzerinden örgütlenerek Türkiye’deki ayaklanmalara destek olan grup ve bağımsız aktivistler dün Kuğulu Park’ta toplanarak Cumartesi gününe yeni bir eylem çağrısı yaptı.
31 Haziran Cuma gününden beridir kesintisiz bir şekilde dayanışma eylemlerini sürdüren gruplar yaptıkları çağrıda Türkiye halkı ile dayanışmanın yanı sıra Kıbrıs’ta son yıllarda yükselen polis şiddetinin son bulması ve TOMA aracının alınmasından vazgeçilmesi için yeni bir eylem gerçekleştireceklerini ilan ettiler.
Grubun çağrısında şunlara yer verildi:
“Ülkemizde son yıllarda artmakta olan polis şiddetine, Meclis ve Elçilik önü gibi kamusal alanların eyleme yasaklanmasına karşı ve TOMA alımından vazgeçilmesi için Cumartesi günü saat 17:00’da Kuğulu Park’ta toplanıp TC Elçiliği’ne yürüyeceğiz.
Tüm sendika, parti ve demokratik kitle örgütlerini polis şiddetine ve alınacak olan TOMA’ya karşı düzenlenecek olan bu eyleme davet ediyoruz.”    
Taksim dayanışması eylemcileri aynı zamanda Cumartesi’ne kadar her akşam 17:00’dan sonra Kuğulu Park’ta toplanıp sohbet toplantıları düzenlemeye devam edeceklerini duyurdu.

Bu haber toplam 1786 defa okunmuştur