1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. CTP: Sansürcü BRT yönetimi hesap vermeli
CTP: Sansürcü BRT yönetimi hesap vermeli

CTP: Sansürcü BRT yönetimi hesap vermeli

Cumhuriyetçi Türk Partisi, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın parti vekilleri ve yöneticileri ile beraber düzenlediği basın toplantısının BRT’nin ana haber bülteninde ‘yok’ sayılmasına çok sert tepki gösterdi.

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın parti vekilleri ve yöneticileri ile beraber düzenlediği basın toplantısının BRT’nin ana haber bülteninde ‘yok’ sayılmasına çok sert tepki gösterdi.

CTP’den yapılan yazılı açıklamada “BRT’nin de muhabir ve kameramanıyla izlediği basın toplantısının haberi, saat 19.00’da yayımlanan BRT ana haberde tek satır yer alamamıştır. Bunun adı açık sansürdür. BRT yöneticileri bir kez daha ana muhalefet CTP’yi sansürlemiştir” denildi.

BRT kurumunun “atanmışların değil, toplumun kurumu” olduğunun vurgulandığı açıklamada “Bu sansürün hesabını BRT yöneticilerini atayanlar ve atanmışlar mutlaka vereceklerdir” ifadeler yer aldı.

İşte CTP açıklaması:

SANSÜRCÜ BRT YÖNETİMİNE UYARI!

Dış müdahalelerle göreve getirilen ülke yönetimi topluma her yönüyle zarar vermeye devam ediyor. Başta Kıbrıs sorununda izlenen yanlış siyaset, ekonomi ve sağlık alanlarında alınan veya alınmayan kararlar ülkemizi koas ortamına sokarken, demokrasi ve özgürlükler anlamında da her gün yeni vukuatlar işleniyor. ‘Kamu yayıncı kuruluşu’ konumundaki BRT, düşünce ve basın özgürlüğü bakımından tarihin en kötü dönemlerinden birini yaşıyor. Yasası gereği ‘toplumun sesi’ olması gereken BRT, UBP’li hükümetler döneminde ‘iktidar borazanlığı’ yapmayı sürdürüyor. Birkaç ay önce yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimi döneminde ‘kamusal yayıncılığın yüz karası’ yayınlara imza atan BRT kurumu, benzer tutumunu bu günlerde de sürdürüyor. Bunun bir örneği de dün (15 Şubat 2021 pazartesi) yaşanmıştır. Ana muhalefet CTP Genel Başkanı Sayın Tufan Erhürman’ın partili vekiller ve yöneticiler ile beraber düzenlediği basın toplantısı BRT’nin ana haber bülteninde ‘yok’ sayılmıştır. BRT’nin de muhabir ve kameramanıyla izlediği basın toplantısının haberi, saat 19.00’da yayımlanan BRT ana haberde tek satır yer alamamıştır. Bunun adı açık sansürdür. BRT yöneticileri bir kez daha ana muhalefet CTP’yi sansürlemiştir. BRT kurumu oraya atanmışların değil, toplumun kurumudur. Bu sansürün hesabını BRT yöneticilerini atayanlar ve atanmışlar mutlaka vereceklerdir. Toplumun bağrından çıkan CTP’yi ve siyasi görüşü ne olursa olsun diğer dinamikleri ‘yok saymak’ kimsenin haddine değildir!

Cumhuriyetçi Türk Partisi
16.02.2020

Bu haber toplam 1991 defa okunmuştur
Etiketler :