1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. CTP-BG Mağusa İlçesinden AÇIKLAMA
CTP-BG Mağusa İlçesinden AÇIKLAMA

CTP-BG Mağusa İlçesinden AÇIKLAMA

CTP-BG Mağusa İlçe Başkanı Erkut Şahali seçim sonuçlarının Mağusa’daki yansımalarıyla ilgili açıklama yaptı.

A+A-

CTP-BG Mağusa İlçe Başkanı Erkut Şahali seçim sonuçlarının Mağusa’daki yansımalarıyla ilgili  açıklama yaptı.

Şahali’nin açıklamasının tam metni şöyle:


29 Haziran Pazar gün gerçekleşen yerel seçimin ardından CTP-BG Mağusa ilçesinde büyük bir hayal kırıklığı, üzüntü ve öfke yaşanmaktadır. İlçede üç yeni belediye kazanılmış olmasına karşın, biri ülkenin ikinci büyük belediyesi olmak üzere, yönetiminde bulunduğumuz iki belediyede seçimi kaybetmiş olmak bir travmadır ve partililerimizin huzursuzluğu çok büyük olmuştur.

Mağusa’da partimizin belli bir süredir iç sıkıntı yaşadığı kamuoyunun bilgisindedir. Seçim sürecinde de bu sıkıntılar hem rakiplerimiz tarafından sürekli yurttaşın gündeminde tutulmuş, hem de bir kısım üyemiz bunların canlılığını ve artarak varlığını sürdürmesini sağlayacak çaba içinde olmuştur.

Seçim sonrasında ilçe binamızda gergin bir ortamın hakim olduğu kamuoyundan gizlenemeyecek kadar net biçimde görünürdür. Dolayısıyla bunu gizlemek ve kamuoyu gözünden kaçırmaya çalışmak saçmadır, anlamsızdır. Ne ben, ne de herhangi bir ilçe yöneticimiz, her şeyin normal olduğunu göstermeye çalışmak gibi boşuna bir çaba içinde asla olmamıştır. Ancak kamuoyuna kasıtlı olarak servis edilen sansasyonel olayların hiçbirisi ilçe merkezimizde yaşanmamıştır.

CTP-BG Mağusa ilçe binamızda tüm geçmiş genel başkanlarımızın fotoğrafları her zamanki yerinde ve sırasıyla asılı durmaktadır. Provokatif söylemde bulunan bazı şahıslara karşı tepki gösterenler olduğu bir gerçektir ama darp gibi parti olarak ilkesel bir karşı duruşumuz olan bir olay da yaşanmamıştır. Dün gün boyu parti merkezimizin genel başkan ve genel sekreter düzeyinde katılımıyla ilçe binamızda geçekleşen görüşmeler basına kapalı olarak yapılmıştır. Bir biçimde yukarıya ulaşan basın mensupları da yine uyarılarak aşağıya alınmıştır.

CTP-BG Mağusa ilçe Merkezi’nin işgal edildiğine dair haberler de maksatlı ve tamamen asılsızdır. Gerek seçimden önce ve seçim gecesi, gerekse seçim sonrasında parti binamızda bulunanlar, kampanya süresince birlikte hareket ettiğimiz üye ve sempatizanlarımızdır. Bunların birilerinin taraftarı ya da kişisel sempatizanı olarak nitelenmesi hakaretten öte bir anlam taşımaz. Bu üye ve sempatizanlarımızın ortak paydaları partimiz CTP-BG olup, ilçe merkezimizde, yaşadıkları ihanet acısının etkisini birbirlerine kenetlenerek hafifletmeye çalışmaktadırlar.

Seçim süresince parti adayımızın, dolayısıyla partimizin aleyhine başka partilerin lehine çalışma içinde olan, böylesi bir çalışma içinde olanları engelleyebilecekken buna seyirci kalan veya taşıdığı yönetici sorumluluk ve yükümlülüğü gereği partimizin seçim çalışmaklarında aktif görev alması gerekirken bunu yapmayanların neden olduğu sonuçlar elbette partimizin kurumsal yapısı içerisinde değerlendirilecektir. Bu konuda en büyük yol gösterici partimizin başta tüzüğü olmak üzere yazılı mevzuatıdır.


Erkut Şahali

CTP-BG Mağusa İlçe Başkanı

Bu haber toplam 3780 defa okunmuştur