1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Çocukla ilişkiye girdi, cezası: 11 AY HAPİS!
Çocukla ilişkiye girdi, cezası: 11 AY HAPİS!

Çocukla ilişkiye girdi, cezası: 11 AY HAPİS!

Kendisinden 20 yaş küçük kızla ilişkiye giren 35 yaşındaki sanık Süleyman Yılmaz, dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı, karar açıkladı: 11 ay hapis!

A+A-

Gamze BAYKUR

Mağusa’da kendisinden 20 yaş küçük olan 15 yaşındaki kız çocuğunu alıkoyarak cinsi münasebette bulunan ve kızı bedensel zarara uğratan 35 yaşındaki sanık Süleyman Yılmaz, dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. “Vahim zarar”, “13 yaşından büyük 16 yaşından küçük kızla cinsi münasebette bulunma” ve “13 yaşından büyük 16 yaşından küçük kızı ebeveynleri rızası hilafına alıkoyma” davalarından yargılanarak suçlu bulunan sanık Yılmaz, 11 ay hapis cezasına mahkum edildi.

15 yaşındaki kızla ilişkiye girmişti…
Sanık Süleyman Yılmaz, 2013 yılı Aralık ayı içerisinde kendisinden 20 yaş küçük olan kız çocuğu ile ormanlık alanda cinsel ilişkiye girmiş ve kızın bedensel zarara uğramasına neden olmuştu. Sanık Yılmaz, çocuk ile birlikte 19 Ocak 2014 tarihinde polise giderek “Ben bu kızı seviyorum. Dün akşam beraber kaldık. Babası ilişkiye girdiğimizi öğrenmiş. Beni kesecekmiş. Kız 15 yaşında” demişti.

Suçlu bulundu…
Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Fügen Ulutekin, sanık Süleyman Yılmaz’ı aleyhine getirilen davalardan suçlu bularak mahkum ettiğini açıkladı. Sanığın işlemiş olduğu suçların ciddi ve vahim suçlar olduğunu belirten Ulutekin, yasa koyucunun 7 yıla kadar hapis cezası öngördüğünün altını çizdi. Toplumun ahlaki değerlerini rencide eden bu tür suçlara ve sanıklara mahkemelerin hoşgörü ile bakmasının mümkün olmadığını belirten Ulutekin, çocuğun 15 yaşında sanık Yılmaz’ın ise 35 yaşında olduğunu ve aralarında 20 yaş gibi ciddi bir yaş farkının oluşunu sanığın aleyhine değerlendirdiklerini açıkladı. Ulutekin, amme menfaatini göz önünde bulundurarak sanık Yılmaz’a etkin ve ibret verici bir hapis cezası vermeyi uygun bulduklarını belirterek sanığı 11 ay hapis cezasına mahkum ettiklerini açıkladı.

Bu haber toplam 4117 defa okunmuştur