1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Çeyrek final heyecanı
Çeyrek final heyecanı

Çeyrek final heyecanı

KTFF Kıbrıs Kupası’nda yarı finale kalacak takımlar bugün belli oluyor

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi


Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Kıbrıs Kupası’nda çeyrek final heyecanı bugün yaşanacak. Oynanacak 4 karşılaşma sonunda yarı finale yükselecek 4 ekip belli olacak. Kura ile belirlenecek yarı final eşleşmeleri sonrası yarı final maçlarının yerleri ve tarihleri KTFF tarafından duyurulacak.

K.Kaymaklı – Yenicami
Telsim Süper Lig’de bu sezon iki kez karşılaşan iki takım çeyrek final müsabakasında yeniden bir araya geliyor. Ligde oynanan iki karşılaşmanın birinde Küçük Kaymaklı galip gelirken, diğer maçta ekipler birer golle sahadan 1’er puanla ayrılmıştı. İki takım teknik direktörünün maç ile ilgili görüşleri şöyle:

Berkalp: “İyi olan kazansın”
“Küçük Kaymakı olarak bizim için her maçın iddiası vardır. Ligde zor da olsa matematiksel olarak şansımız sürüyor. Her maçı kazanmak için sahaya çıkıyoruz. Göreve geldiğimde moral kondisyonu olarak takımda bir düşüş vardı. Göçmenköy ve Türk Ocağı maçlarını kazanıp Yenicami maçına çıkmayı planlıyorduk, ilk hedefimizi gerçekleştirdik. Yenicami maçı çok önemli bir maç. Lefkoşa derbisi. Pazar günkü maçtan sonra aktif şekilde dinlendik. Fizik ve mental olarak maça hazırız. K.Kaymaklı olarak turu geçmek için elimizden gelen bütün gayreti sergileyeceğiz. Takımımın en iyi şekilde mücadele edeceğine inanıyorum. Temennim, iki güzide ekibin mücadelesi centilmence tamamlansın ve maç sonunda iyi olan kazansın”

Emiroğlu: “Bizim için lig ve kupa önemli”
“Her iki kulvarda da varız. Bizim için ikisi de önemli. Kaymaklı zorlu bir ekip. Ligden uzaklaşmalarından dolayı kupaya ağırlık vereceklerdir. Bu yüzden çok zor geçecek bir maç. Yükselen bir form grafiğimiz var. Massa, Joseph ve diğer oyuncular uyum sağlıyorlar. Ben İbrahim’den de liderlik konusunda insiyatif almasını bekliyorum. Onun maçları başlıyor. Diğer futbolcular gibi onun da takımın buraya gelmesinde çok katkısı var. Arkadaşları ona bu konuda yardımcı olacak. Biz de arkasındayız. Geçtiğimiz yıl lig sonunda 47 puan toplamıştık. Şu an 45 puandayız ve bu puana ulaştık. Bir gelişim sürecindeyiz. Bu gelişimde herkesin emeği var. Herkese teşekkür ederim”

--------------------------------

Çetinkaya - Lapta

Telsim Süper Lig’de iki kez karşılaşan Çetinkaya ve Lapta arasındaki maçlar 1-0 ve 1-3’lük skorlarla Çetinkaya lehine tamamlandı. Lapta’da bu maçta sakatlığı nedeni ile sezonu kapatan Gökhan Güvensoy yer almayacak. Çetinkaya’da sakat veya cezalı oyuncu bulunmuyor. Çeyrek finalde bu akşam Atatürk Stadı’nda karşılaşacak iki takımın teknik patronu şu açıklamalarda bulundu.

Altay: “Kupada final oynamak isteriz”
“Sezon başında koyduğumuz 3 kupa hedefi vardı. Süper Kupa’yı kazandık. Bu kupada da final oynamak isteriz. Kupanın havası ligden farklıdır. O günlük konsantrasyon önemlidir. Futbolcuların arada maç oynaması alışık oldukları bir durum değil. Biz ve Lapta yoğun bir dönem içerisindeyiz. Yoğun maç temposunun bu maça yansıması ne derece olacak, göreceğiz. Geniş kadrolara sahip takımlar avantajlıdır tabi. Sahaya kazanmak için çıkacağız”

Cantürk: “Yarı finalde olmak istiyoruz”
“Takım son haftalarda dört maçta 1 beraberlik ve 3 galibiyet elde etti. Bunlar içerisinde önemli galibiyetler var. Takımın mevcut form düzeyi bizi Bağcıl maçından sonra bu kadar eksiğe rağmen mutlu etti. Sporcularımızın arzulu, istekli olması bizim açıkçası bu maçta istahımızı kabarttı. Ligdeki durumumuz, yaptığımız analizler, her iki kulvarda koşmamıza olanak sağlıyor. Çetinkaya favori ama yarı finalde olmak istiyoruz. Çetinkaya’yı zorlayan takımlardan bir tanesiydik. İki maçı kaybettik ama umarım üçüncüde şans bizim elimizde olur”

----------------------------------

Serdarlı – Bostancı Bağcıl

Telsim Süper Lig’in ilk yarısında Bostancı’da karşılaşan iki ekip arasındaki mücadele 2-1’lik skorla Bostancı Bağcıl lehine tamamlanmıştı. Ligde 20’nci haftayı mağlubiyetlerle kapatan iki ekibin teknik patronları maç ile ilgili olarak şu görüşlerini açıkladı.

Özarabacı: “Kazanmak için oynayacağız”
“Son mağlubiyetlerden sonra yaraları sarıp toparlanmaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz hafta eksiklerden Kabore sahada olacak ama Ufuk’un net durumu maç saatine belli olacak. Riske etmemeyi düşünebiliriz. Burada kendi saha ve seyircimiz önünde kazanmak için oynayacağız. Önceliğimiz ligdir, ama yarı final Serdarlı’ya moral ve motivasyon getirir”

Karayel: “Hedefimiz yarı final”
“Hedefimiz başından beri kupayıdı. Bu maçta da bütün dikaktimizle sahada olacağız. Tam kadroyuz, herhangi bir eksiğimiz yok. Lapta maçından sonra oyuncularda oluşan olumsuz etkileri gidermeye çalıştık. Bunda da başarılı olduğumza inanıyorum. Serdarlı maçı bizim için çok önemli. Hedefimiz yarı final”

-------------------------------------------

Mağusa Türk Gücü – Doğan Türk Birliği

Ligde iki kez karşılaşan Mağusa Türk Gücü ile Doğan Türk Birliği arasında Girne’de ve Mağusa’da oynanan maçlar 0-1 ve 4-2’lik sonuçlarla MTG lehine tamamlanmıştı. Son Kupa şampiyonu Doğan Türk Birliği’nde cezalı olan Zuma ve Sabri bu maçta görev alamayacak. Eser Kaynak, Ahmet Saygı ve Özenç Albayrak’ın hafif sakatlıkları bulunuyor. Her iki teknik adam maç öncesi şu açıklamaları yaptı.

Oshan: “Mağusa’dan turla dönmek istiyoruz”
“Doğan Türk Birliği olarak tamamen kupaya konsantre olduk. Ufak tefek sakatlarımız var ama Mağusa’dan tur atlayarak dönmek istiyoruz. Biz bu maça iyi konsantre olmaya çalıştık. Geçtiğimiz yıl elde ettiğimiz başarıyı devam ettirmek istiyoruz”

Ogan: “Tamamen lige konsantreyiz”
“Biz ligin ikinci devresinde rakiplerimizle oynayacağımız maçlarda istediğimz puanları alamadık. Bunları almış olsak kupayı düşünebilirdik. Tamamen lige konsantreyiz. Göçmenköy’e kaybettiğimiz 2 puan bizi lige yöneltti. Tabi kupada da çıkıp MTG’yi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Sahaya çıkıp centilmence mücadele edeceğiz. Ligde tehlikeli bölgeden uzaklaşmak istiyoruz. Şu ana kadar fırsatları değerlendiremedik ama  bundan sonra bunu başaracak kaliteye ve güce sahibiz”

---------------------------------------------

KTFF Kıbrıs Kupası Çeyrek Final

Saat 15.00
Şht. Hüseyin Ruso Stadı: K.Kaymaklı – Yenicami (Mehmet Malek)
14 Ağustos Stadı: Serdarlı – B.Bağcıl (Serkan Şimşek)
Canbulat Stadı: Mağusa T.G. – Doğan T.B. (Ecvet Kanatlı)

Saat 18.00
Atatürk Stadı: Çetinkaya – Lapta (Mehmet Sezener)

 

Bu haber toplam 1162 defa okunmuştur