1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Ceylanlı ve Ademgil’in üyeliklerine onay
Ceylanlı ve Ademgil’in üyeliklerine onay

Ceylanlı ve Ademgil’in üyeliklerine onay

Meclis Genel Kurulu toplantısında "Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu Üyelikleri İçin Önerilen Adayların Değerlendirilmesine İlişkin Rapor” ele alındı.

A+A-

Meclis Genel Kurulu toplantısında "Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu Üyelikleri İçin Önerilen Adayların Değerlendirilmesine İlişkin Rapor” ele alındı.

Raporu okuyan Hukuk ve Siyasi İşler Komitesi Başkanı CTP-BG Milletvekili Tufan Erhürman, Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) grubunca aday gösterilen Mehmet Ceylanlı ile Ulusal Birlik Partisi (UBP) grubunca aday gösterilen Hüseyin Ademgil’in üyelik için aranan niteliklere sahip olduğunun saptandığını belirtti.

Erhürman, “Komitemiz, her iki adayın da Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu Yönetim Kurulu Üyeliği için gerekli nitelikleri taşıdıklarını oybirliğiyle kararlaştırmıştır” dedi.

Erhürman, görev süreleri beş yıl olmakla birlikte Yasanın geçici maddesi ile ilk atanmalarından sonra bir defaya mahsus olmak üzere yirmi dördüncü ayda tekrardan atanmaları öngörülen üyelerin görev sürelerinin 4 Haziran 2014 tarihinde dolacağına da dikkat çekti.

SANER

UBP Milletvekili Hamza Ersan Saner söz alarak, bu kurumun oluşmasında bulunan bir kişi olarak çok önemli bir kurum olduğunu belirtmek istediğini kaydetti.

UBP olarak bu konuda atama yaparken çok dikkatli olduklarını kaydeden Saner, CTP-BG’nin adayının ise milletvekili emeklisi bir kişi olduğunu, ikinci bir maaş almasının sağlanacağını söyledi.

SOYER

CTP-BG Milletvekili Ferdi Sabit Soyer de söz alarak, her şeye CTP-BG MYK’sının karıştırıldığı söylemleri eleştirerek, parti olarak tecrübeli ve bilgi sahibi bir kişi atamak istediklerini ve tercihlerinin Mehmet Ceylanlı olduğunu söyledi.,

Soyer, kriterin uzmanlık ve bilgi sahibi olunması olduğunu ifade etti.

TATAR

UBP Milletvekili Ersin Tatar da, atanan kişilere başarılar diledi ve bunun uzmanlık istediğini söyledi.

Atanan kişilerinin görevlerini önemsemelerini isteyen Tatar, burada ekonomiyi etkileyecek kararlar alınacağını, toplum yararının korunması gerektiğini ifade etti.

Daha sonra Rapor Genel Kurul tarafından oybirliği ile onaylandı.

ULUÇAY

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay da söz alarak, yönetim kurulu üyelerinin toplantı başına ödenek alacağını, aylık toplam ödeneğin asgari ücretin 1.5 katını aşamayacağını söyledi.

Bu konuşmayla toplantısı tamamlanan Meclis Genel Kurulu, gelecek birleşimini 5 Mayıs Pazartesi günü yapacak.

(tak)

Bu haber toplam 2426 defa okunmuştur