1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Çek sahteleleyen zanlılar TUTUKLANDI
Çek sahteleleyen zanlılar TUTUKLANDI

Çek sahteleleyen zanlılar TUTUKLANDI

Mustafa Hacıali İşletmeleri'nde meydana gelen ‘çek sirkati’ meselesiyle ilgili soruşturma sürerken, olayla bağlantıları olduğu iddiasıyla tutuklu bulunan zanlı 1 Ş.G ve zanlı 2 M.Ç, hakkında 5 gün daha ek tutukluluk alındı.

A+A-

Didem MENTEŞ
Mustafa Hacıali İşletmeleri'nde meydana gelen ‘çek sirkati’ meselesiyle ilgili soruşturma sürerken, polis, 719 bin 887, 25 TL değerinde toplam 104 adet çekin arandığını açıkladı. ‘Çek sahteleme', 'tedavüle sürme' ve 'müstahdem tarafından sirkat’ meselesiyle ilgili tutuklu bulunan Mustafa Hacıali İşletmeleri’nde görevli muhasebe sorumluları zanlı 1 Ş.G ve zanlı 2 M.Ç dün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Ceza Davaları Yargıcı Hale Ahmet Raşit, huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı Başsavcılık adına davada Savcı Emine Taşkın ü ve Savunma Makamları mahkemede hazır bulundu. Savcı Taşkın, meseleyle ilgili olarak Mali Suçlarla Mücadele Şube Amirliği'nde görevli Polis Çavuşu Ersan Yanar'ı mahkemeye tanık olarak dinletti. Ersan Yanar, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı.

Prim paraları ödenmedi iddiası
Yanar, 28 Nisan günü Mustafa Hacıali Ltd şirketi direktörü Okan Hacıali' nin Mali Suçlarla Mücadele Şubesi'ne gelerek şikayette bulunduğunu belirtti. Okan Hacıali'nin şirket ve şahsi hesaplarıyla ilgili tüm banka çek koşanlarının zanlıların tasarrufunda, çek çıkarmaya yetkili sadece zanlıların olduğunu belirttiğini söyleyen Ersan Yanar, ayrıca zanlıların şirket ve kendi ihtiyaçları için bankadan nakit alınacağı zaman veya bazı nakit ödemelerde çek çıkarabildiklerini ve bu çekleri sadece Okan Hacıali ile Mustafa Hacıali'nin imzaladığını aktardı. Polis Çavuşu, şikayetçinin 2014 yılı Nisan ayı içerisinde personelin 9 bin 25 TL tutarındaki prim için yazılan çekin bankadan bozulduğunu ancak ilgili personele ödenmediğini belirttiğini ve bunun üzerine izahat istenilen zanlıların tutarsız cevap verdiklerini söylediğini aktardı.

Yüksek miktarda para
Ersan Yanar, şikayetçinin Garanti Bankası Lefkoşa Merkez Şubesi'nde bulunan Mustafa Hacıali ve Mustfa Hacıali adına bulanan banka hesaplarını araştırdıklarını, bu hesaplarla ilgili 2014 yılı Mart ve Nisan ayını kapsayan Mustafa ve Okan Hacıali adına yazılı toplam 17 adet 143 bin TL ve 2 bin 500 Euro tutarındaki çekleri sahtecilik uzmanı Bekir Barut isimli şahsa incelettiklerini belirtti. Söz konusu çekler üzerinde keşideci kısmında ve arka yüzlerinde bulunan imzaların şikayetçilere ait olmadığını belirttiklerini aktardı. Polis, şikayetçinin söz konusu çekleri bankadan emare olarak teslim aldığını, ilk nazarda çekler üzerinde keşideci imzaları ve arka yüzlerindeki ciroların şikayetçi durumunda bulunan şahısların el yazı ve imza örnekleriyle PGM Sahtecilik Şubesi'nce karşılaştırmasını sağladığını ve konu imzaların şikayetçilerin imzalarının model alınarak atıldığını öğrendiğini söyledi.

719 bin 887 değerinde 104 adet çek aranıyor
Polis Çavuşu Ersan Yanar, 29 Nisan’da zanlı Ş.G’nin Küçük Kaymaklı’daki ikametgahında yapılan aramada 2014 yılına ait çok sayıda çek defteri kökü ve ödeme fişlerinin bulunduğunu belirterek, zanlı 2 M.Ç’nin Çatalköy’deki evinde ise banka dekontları ve çek defteri kökleri bulunduğunu söyledi. Polis, zanlıların 30 Nisan’da mahkemeye çıkarılarak aleyhlerinde 2’şer gün tutukluluk emri alındığını, bu süre içerisinde 5 tanık ifadesi temin edildiğini aktardı.

Bu haber toplam 3342 defa okunmuştur
Etiketler : ,