1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Çavuşoğlu: Başarılı olamadık
Çavuşoğlu: Başarılı olamadık

Çavuşoğlu: Başarılı olamadık

Çavuşoğlu, özelde Yenierenköy, genelde de tüm belediyelerin sorunları olduğunu, bu sorunların aşılmaya çalışıldığını, ancak başarılı olunamadığını anlattı.

A+A-

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, özelde Yenierenköy, genelde de tüm belediyelerin sorunları olduğunu, bu sorunların aşılmaya çalışıldığını, ancak başarılı olunamadığını anlattı.

Çavuşoğlu, Yenierenköy Belediyesi’nin diğer belediyelere kıyasla daha çok problemi olduğunu belirterek, bu sorunları sıraladı.

Gelinen aşamada akıllı sayaç konusunda bir yardım yapıldığını belirten Çavuşoğlu, Maliye Bakanlığı’yla konu hakkında görüştüklerini ifade etti.

Çavuşoğlu, sorunu çözüp altı ay sonra benzer bir sorunla karşılaşmamanın önemine işaret ederek, sonuç alıcı bir çözüm için hükümetin çalıştığını ve projelerin ortaya koyacağını kaydetti.

“BELEDİYELER BÜYÜYEREK KURUMSALLAŞMALI”

Bu belediye sayısının ülkeye hizmet veremediğini dile getirerek, bir çalışma yapıldığını ifade eden Bakan Çavuşoğlu, belediyelerin büyüyerek, kurumsallaşması gerektiği fikrinden hiç vazgeçmediğini, İçişleri Bakanlığı’nın da bu konuda çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

14 BELEDİYE

CTP Milletvekili Asım Akansoy’un yerinden bir sorusu üzerine de belediye sayısının 14’ten fazla olmayacak şekilde çalışma yapıldığını, bunu aynen desteklediğini ifade eden Çavuşoğlu, hükümetin çalışmaların bu yönde sürdüğünü kaydetti.

Nazım Çavuşoğlu, “Önümüzde seçimler var bu uygulamaya seçimden sonra geçilmesi lazım” dedi.

“BU HAFTA İÇİNDE MASAYA BİR ÇÖZÜM ÖNERİSİ KONULACAK”

Bakan Çavuşoğlu, TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli’nin yerinden sorusu üzerinde ise, Yenierenköy Belediyesi konusunda bu hafta içerisinde masaya bir çözüm önerisi konulacağına inandığını söyledi.

Bu haber toplam 1914 defa okunmuştur