1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Büyüklere "23 Nisan" mesajı
Büyüklere 23 Nisan mesajı

Büyüklere "23 Nisan" mesajı

KTÖS’ün “23 Nisan” mesajı, çocuklara değil, büyüklere oldu

A+A-

KTÖS’ün “23 Nisan” mesajı, çocuklara değil, büyüklere oldu. KTÖS Genel Sekreter Şener Elçil imzasıyla yapılan açıklamanın tam metni şöyle:


"Ders kayıpları düşünülmeden, resmi makamları sevindirmek için gösterişli törenler düzenleyen 23 Nisan Çocuk Bayramı’nda, adamızın kuzeyinde yoğunluğu artan çocuk istismarı konusunu gündeme taşımayı bir görev bilmekteyiz.
Organize suç örgütlerinin on binlerce asker ve polise rağmen rahatça hareket alanı bulması, ucuz emek sömürüsü ve siyasi amaçla adamızın kuzeyine akan nüfusla birlikte suç oranları, artmıştır. Adi suçlardaki artışın ötesinde çocuklara yönelik şiddet ve istismarın da yoğun bir şekilde arttığı ortadadır.
Çocuk emeğinin sömürülmesi anlamında, çocukların okula gönderilmeyerek, çeşitli işyerlerinde çalıştırılmaları yaygın bir şekilde sürmektedir. Yasalarımızın bunu suç saymasına rağmen, polisin ve Eğitim Bakanlığı yetkilerinin denetim yapmaması yüzünden sorun giderek büyümektedir. Son zamanlarda kız çocuklarını ortaokula göndermemekle ilgili eğilimin de yükselmesi, tarikatların ve sunni İslam propagandası yapanların arttığını göstermektedir.
Bir başka istismar konusu uyuşturucu kullanımı ile ilgilidir. Başta “Bonzai” gibi sentetik uyuşturucular ve “Bally” gibi kolayca piyasadan elde edilebilen bağımlılık yaratan maddelerin kullanımı çocuklarımızın hayatını karartmasının her nedense önüne geçilememektedir.
Günlük basınımızda en çok yer alan çocuklara yönelik cinsel istismardır ki; kamuoyuna yansıyan çok az miktarını öğrenebilmekteyiz. Mustafa Diker cinayeti ile kamuoyunun gündemine gelen çocuklara yönelik cinsel istismar konusunda devlet üzerine düşeni yapmamaktadır.
Ülkedeki nüfusun bilinmemesi, eğitim yetersizliği, sosyal hizmet uzmanlarının istihdam edilmemesi, yasaların gereğinin yerine getirilmemesi ve hepsinden önemlisi toplumsal bilinç ve devletin ucuz emek sömürüsünü teşvik etmesi sorunun kaynağını teşkil etmektedir. İstismar yaşandıktan sonra önlem almak veya ceza vermek anlamsızdır."

Bu haber toplam 1393 defa okunmuştur