1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Borataş : “Dostluk kazansın”
Borataş : “Dostluk kazansın”

Borataş : “Dostluk kazansın”

19 Mayıs etkinlikleri çerçevesinde Londra Türk Toplumu Futbol Federasyonu Karması’yla maç yapacak olan Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Karması teknik direktörü Borataş maç öncesinde dostluğun kazanmasını istedi

A+A-

ORTAK BASIN TOPLANTISI... KTFF Karması ile LTTFF Karması arasında bugün oynanacak özel maç öncesi iki federasyonun yetkililerinin katılımı ile dün basın toplantısı düzenlendi

Raif Özgüren-Mustafa Evliya(KTSYD)

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Londra’da bulunan KTFF Karması’nda Teknik Direktör Mustafa Borataş,maç öncesi takımın son durumundan  memnun olduğu söyledi.
Takımın durumunun  iyi olduğunu, uzun zamandır beraber çalışan bir ekip olduklarını ve futbolcuların birbirini yakından tanıdığını söyleyen Borataş. “19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramının anlamına uygun bir şekilde İngiltere’de yaşayan kardeşlerimizle güzel bir maç yapıp güzel skor ve iyi oyunla kazamak istiyoruz” dedi.
İngiltere’de bulundukları süre zarfında gerek Londra Türk Toplumu Futbol Federasyonu yetkilileri gerekse diğer vatandaşlarımızın karmamıza gösterdiği yakın ilgiden de son derece mutlu olduğunu da sözlerine ekleyen Mustafa Borataş,dostluk ve kardeşliğin hakim olacağı bir karşılaşma olmasını dilediğini de kaydetti.
Karmamız maç öncesi taktik son çalışmasını dün yaptı maç saatini bekliyor.
KTFF Karması ile LTTFF Karması arasında,Turgut Esendağlı’nın kulüp başkanlığını yaptığı Waltham Forest Kulübü’ne ait sahada Pazar gün özel bir maç oynayacak.
.Maç saat : 19.00’da başlayacak

Ortak basın toplantısı
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Londra’da bulunan KTFF
Karması ile LTTFF Karması arasında yapılacak maç öncesi bir basın toplantısı düzenlenlendi.
Basın toplantısına LTTFF Başkanı Turgut Esendağlı, KTFF Asbaşkanı Ali Karavezirler, KTFF Dışilişkiler Sorumlusu Orçun Kamalı ve Yönetim Kurulu üyesi Enver Baturalp katıldı.

Esendağlı: “Kardeşlerimizi kucakladık”
Basın Toplantısının açılış konuşmasında söz alan Turgut Esendağlı,KKTC’den gelen kardeşlerimizi kucakladık ve KKTC’nin tanınması yönünde yapılan mücadelede yanlarındayız. dedi.
Atatürk’ün Türk gençlerine armağan ettiği böylesi güzel bir günde bir arada olmanın çok güzel olduğunu söyleyen Esendağlı, Rum lobisinin engelmemelerine rağmen bu maçın oynanacağını kaydetti.

Karavezirler: “Güzel bir buluşma”
Esendağlı’nın ardından söz alan KTFF Asbaşkanı Ali Karavezirler,Londra’da bulunmaktan dolayı son derece mutlu olduklarını 19 Mayıs’ta yapılacak iki karma arasındaki maçın güzel bir buluşma olacağını ve günün adına yakışır şekilde tamamlanacağını kaydetti.
Rahatsızlığı nedediyle etkinliğe katılamayan KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’nun da sevgi ve selamlarını  gönderdiğini söylene Ali Karavezirler,Londra’da bulundukları süre içinde kendilerine gösterilen ilgiye teşekkür ettiklerini kaydetti.

Kamalı: “Zürih görüşmesi haziranda”
Karavezirler’den sonra söz alan Dışilişkiler Sorumlusu Orçun Kamalı ise 10 Ekim 2010 yılında göreve gelen Hasan Sertoğlu başkanlığındaki yönetimin birtakım hedefleri olduğunu,bunlardan birtanesinin de Kıbrıs Türk gençlerine uygulanan spor ambargosunun ortadan kaldırmak olduğunu söyledi.
KTFF ile KOP arasında Haziran ayında Zürih’te son bir görüşme daha yapıp son noktayı koymak amacında olduklarını söyleyen Kamalı, Zürih’ten çıkacak sonucu, kendi ülkelerinde genel kurullarına götürüp onay alacaklarını da sözlerine ekleyen Kamalı, amaçlarının politikadan uzak futbol oynamak olduğunu kaydetti.

Son çalışma yapıldı
KTFF Karması ile LTTFF Karması arasında,Turgut Esendağlı’nın kulüp başkanlığını yaptığı Waltham Forest Kulübü’ne ait sahada bugün özel bir maç oynayacak. KKTC kafilesi ilk antrenmanını dün yaptı. Londra Türk Toplumu Futbol Karması ile bugün oynanacak karşılaşma Londra saati ile saat 19.15 (KKTC saati 21.15) de başlayacak.

Bu haber toplam 1328 defa okunmuştur