1. HABERLER

  2. SPOR

  3. BİRİNCİ LİG’DE HAFTAYA BAKIŞ
BİRİNCİ LİG’DE HAFTAYA BAKIŞ

BİRİNCİ LİG’DE HAFTAYA BAKIŞ

Y.Boğaziçi ve Yalova Süper Lig’de

A+A-


Telsim Birinci Lig’de haftalardır devam eden heyecan, son hafta maçları ile birlikte tamamlandı. Oynanan 26’ncı hafta karşılaşmalarının 2 tanesini ev sahibi ekipler kazanırken, 1 tanesini konuk ekipler kazanma başarısı gösterdi. Dört karşılaşmanın beraberlikle tamamlandığı haftada 25 gol kaydedildi.

Y.Boğaziçi şampiyon, Yalova ikinci
Birinci Lig’de haftaya lider giren Yeniboğaziçi konuk olduğu Binatlı deplasmanında 1-1 berabere kalırken, haftaya ikinci sırada giren Düzkaya kendi evinde Ozanköy’e 3-1 mağlup olarak şampiyonluk şansını yitirdi. Üçüncü sıradaki Yalova lig sonuncusu Vadili’yi 4-0’lık skorla mağlup etti ve ikinci sıraya yükseldi. İlk üç sırada alınan bu sonuçlarla Yeniboğaziçi şampiyonluğunu ilan etti ve dört sezon sonra yeniden Süper Lig’e yükseldi. İkinci olarak sezonu tamamlayan Yalova, Süper Lig’e 12 yıl sonra terfi etme başarısı gösterdi.

Mormenekşe 3 puanla başlayacak
Kendi sahasında Türkmenköy’ü 3-0 mağlup eden Mormenekşe ligi 3’üncü sırada bitirdi ve play off mücadelesine 3 puanla başlamaya hak kazandı.
Haftaya ikinci sırada giren ve aldığı mağlubiyetle 4’üncü sıraya gerileyen Düzkaya play off mücadelesine 2 puanla başlayacak. Düzkaya’yı mağlup eden Ozanköy ligi 5’inci sırada bitirirken play off’a 1 puanla başlayacak.

Tatlısu veda etti
Deplasmanda Tatlısu’nun konuğu olan ve maçın büyük bir bölümünü 10 kişi oynayan Gençler Birliği öne geçtiği maçı 3-3’lük skorla tamamlarken normal sezonu 6’ncı sırada tamamladı ve play off’ta puansız olarak mücadele etme hakkı kazandı. Tatlısu aldığı beraberlikle üzerinde bulunan ekiplerin birer puan alması sonrası Vadili’den sonra lige veda eden ikinci takım oldu.
Kendi sahasında Dumlupınar ile 1-1’lik skorla berabere kalan Gönyeli ligi 8’inci sırada tamamlayarak play out dışında kalırken, Dumlupınar 9’uncu sıra ile play out’a 3 puan ile başlama şansı yakaladı.
Kendi evinde Esentepe ile 2-2 berabere kalan Görneç normal sezonu 10’uncu sırada tamamlarken, Esentepe 12’nci sırada ligi tamamladı. Görneç play out maçlarına 2, Esentepe ise puansız olarak başlayacak. Yeniboğaziçi ile 1-1 berabere kalarak ligden direk düşmeyen Binatlı, normal sezonu 11’inci sırada tamamladı ve play out mücadelesine 1 puanla başlama hakkı elde etti.

Bu haber toplam 1289 defa okunmuştur