1. HABERLER

  2. SPOR

  3. BİRİNCİ LİG’DE HAFTAYA BAKIŞ
BİRİNCİ LİG’DE HAFTAYA BAKIŞ

BİRİNCİ LİG’DE HAFTAYA BAKIŞ

Birinci Lig’de şampiyonluk yarışı tüm heyecanı ile sürüyor. Lider Yeniboğaziçi, Düzkaya deplasmanından puansız dönerken, takipçisi Yalova Türkmenköy’ü mağlup ederek aradaki puan farkını 6’dan 3’e indirdi

A+A-

 

Boğaziçi takıldı, Yalova kazandı

Telsim Birinci Lig’de 24’üncü hafta maçları Pazar günü oynandı. Oynanan 7 karşılaşmanın 6 tanesini ev sahibi ekipler, kazanırken deplasmanda kazanan olmadı. Bir karşılaşmanın beraberlikle tamamlandığı haftada 36 gol kaydedildi.
Haftaya lider giren Yeniboğaziçi, Düzkaya deplasmanında galip gelerek şampiyon olarak Süper Lig’e çıkma hedefindeydi ancak bu isteği gerçekleşmedi. Son dakika penaltı golü ile mağlup olan Yeniboğaziçi, umutlarını haftaya bıraktı.

Yalova farkı indirdi
Yeniboğaziçi’nin en yakın takipçisi Yalova, kendi sahasında konuk ettiği Türkmenköy’ü 4-0’lük skorla mağlup ederek lider ile arada var olan 6 puanlık farkı üçe indirdi. Bu sonuçlarla 25’inci haftada oynanacak Yeniboğaziçi – Yalova maçı büyük önem kazandı. Yeniboğaziçi kazanması halinde şampiyonluğunu ilan edecek, Yalova kazanması halinde ikili averaj ve puan eşitliği ile rakibinin üzerine geçecek.
Haftanın en farklı galibiyetini Gönyeli elde etti. Ligden düşmesi haftalar önce kesinleşen Vadili’yi konuk eden Gönyeli rakibini 8-1 gibi farklı bir skorla mağlup ederken, 8 golün 7 tanesini kaydeden Jacques maçın yıldızı oldu. Bu sonuçla Gönyeli play off oynama umutlarını kalan iki haftaya taşıdı.

Gollü maç Görneç’in
Haftanın gollü karşılaşmalarından bir tanesi Görneç ile Ozanköy arasında oynandı. Toplam 8 golün atıldığı maçta ev sahibi Görneç 5-3’lük skorla galip gelerek play off oynama şansını ilerleyen haftalara taşırken, rakibi Ozanköy’e ligden direk çıkma yolunda önemli bir yenilgi yaşattı.
Ligin ikinci yarısında yakaladığı çıkışla dikkatleri üzerine çeken Mormenekşe, bu çıkışını sürdürüyor. Konuk ettiği Tatlısu karşısında 1-0 geriye düşmesine rağmen Mormenekşe bulduğu peşpeşe gollerle sahadan 5-1’lik skorla galip ayrılarak ligden direk çıkma yolunda son iki haftaya umutlarını taşıdı.
Ligin formda ekiplerinden Binatlı, yeniden kullanıma açılan Zafer Stadı’nda Gençler Birliği’ni konuk etti. Konuk ekibin 2, ev sahibi ekibin 1 kez öne geçtiği maçta kazanan taraf olmadı ve takımlar 3-3’lük skorla haftayı 1’er puanla kapadılar.
Alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren iki ekibin mücadelesinde Esentepe konuk ettiği Dumlupınar’ı 2-0 mağlup ederek önemli üç puanı hanesine yazdırdı. Dumlupınar ise bu mağlubiyetle play out dışında kalma şansını zora soktu.

Bu haber toplam 1398 defa okunmuştur