1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Belgesiz kozmetiklere geçiş
Belgesiz kozmetiklere geçiş

Belgesiz kozmetiklere geçiş

Hiçbir evrağı olmayan kozmetik ürünlerin ülkeye girişine izin verildi, İlaç ve Eczacılık Dairesi Müdürü Kutalp, “Bir defaya mahsus izin verdik” açıklamasında bulundu, üretici firma tepki gösterdi.

A+A-

'Sağlık' belgesi olmayan ürünler piyasaya sürülecek mi?

YENiDÜZEN (Özel)

Türkiye’den getirilen 300 koli kozmetik ürün hiçbir sertifika olmadan, gümrükten çıkarılmaya çalışılıyor.
1 aydır Gümrük Müdürlüğü’nün “gerekli belgeler olmadığı” gerekçesi ile el koyduğu malların Sağlık Bakanlığı’nın devreye girmesiyle işlemlerinin yapıldığı iddia edildi.
Ulusoy İlaç-Kozmetik Sanayi Ticaret A.Ş. Direktörü Recai Koç, önemli iddialarda bulunarak, kendi üretimleri olan ‘Bonhair’ marka jölelerin, Gaziantepliler Derneği Başkanı Mevlüt Avcı tarafından, Türkiye Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı belge olmadan ülkeye sokulmaya çalışıldığını söyledi.
Koç, 300 koli içerisinde yaklaşık 7 bin 200 adet kozmetiğin İlaç ve Ezcacılık Yasası’na uygun olmayan şekillerde ülkeye girişine izin verilmesine tepki gösterdi.
UBP Hükümeti’nin, Gazianteplilerden oy almak için halkın sağlığını hiçe sayan, yasa dışı uygulamalar yaptığını ileri süren Koç, “Hem İlaç Eczacılık Yasası’na aykırı işler yapıldı, hem de gümrük bedelinin çok altında gümrük  kesilerek, devlet zarara uğratıldı” iddiasında bulundu.
Söz konusu malın yaklaşık gümrük bedelinin 13 bin TL olduğunu söyleyen Koç, “Bu da Sağlık Bakanlığı’nın araya girmesiyle 2 bin 500 TL’ye çekildi” dedi.
Koç, İlaç ve Eczacılık Dairesi Müdürü Ayden Kutalp’a konuyu aktardıklarını ve müdürün kendilerine, “Sağlık Bakanlığı’ndan emir geldi, izin vermek zorunda kaldık” dediğini ileri sürdü.
Müdürün ayrıca, “Bir defaya mahsus izin verdik” dediğini söyleyen Koç, “Bir defaya mahsus izin verilen mal 300 kolidir. Hiçbir belgesi olmayan bu mala nasıl izin verilir” tepkisinde bulundu.

İlaç ve Eczacılık Dairesi: Bir defaya mahsus verdik
Öte yandan YENiDÜZEN’in  ulaştığı İlaç ve Eczacılık Dairesi Müdürü Ayden Kutalp, ilgili kişiye bir defaya mahsus izin verildiğini doğrulayarak, “Mevlüt Avcı’ya gerekli ikazlar yapıldı, belge imzalattık, evraklarını tamamlaması için taaddüt yazısı aldık” dedi.
Avcı tarafından ülkeye getirilen malların kaçak veya sahte olmadığını söyleyen Kutalp, “Bir defaya mahsus izin verilebilir, bu sadece ilgili kişiye de yapılmış bir uygulama değil” ifadesinde bulundu.
Kutalp, Sağlık Bakanlığı’ndan bu konuda herhangi bir emir almadığını da söyledi.

Bu haber toplam 2203 defa okunmuştur