1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Belgeler ve yüklü para güneye kaçırıldı’
‘Belgeler ve yüklü para güneye kaçırıldı’

‘Belgeler ve yüklü para güneye kaçırıldı’

İnşaat ve emlak sektörünü sarsan Girne’deki “Sahte vekalet” davasında yeni iddia

A+A-

 

Girne’deki “sahte vekalet davası”nda 3 zanlı, iş insanı M.E’nin suç ortağı olduğu iddia edilen 1 kişiyi Kıbrıs’ın güneyine kaçırdıkları iddiasıyla tutuklandı.

Polis, suç ortağı bir başka zanlının da 16 Eylül Pazartesi günü Ercan Havaalanı’ndan yurt dışına kaçtığını tespit ettiklerini açıkladı


Devrim DEMİR


İnşaat ve emlak sektörünü sarsan Girne’deki “sahte vekalet davası”nda 3 yeni zanlı, iş insanı M.E’nin suç ortağı olduğu iddia edilen 1 kişiyi Kıbrıs’ın güneyine kaçırdıkları iddiasıyla tutuklandı.
B.F, M.Z ve K.Y adlı zanlılar dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkartıldı.
Polis, suç ortağı bir başka zanlının da 16 Eylül Pazartesi günü Ercan Havaalanı’ndan yurt dışına kaçtığını tespit ettiklerini açıkladı.
Kamera görüntülerinin emare olarak alındığını ifade eden polis, zanlıların kaçırdıkları kişi ile sabah erken saatlerde Girne’de bir sokakta buluştuklarını, bir evde bekledikten sonra iki ayrı arabayla bölgeden ayrıldıklarını tespit ettiklerini mahkemeye aktardı.

‘Belgeler ve miktarı tespit edilemeyen yüklü parayı da kaçırdılar’

Girne Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli polis memuru Bülent Hapçı, mahkemede soruşturmayla ilgili bilgi verdi.
Dört zanlının “önemli birçok belge ve çok yüklü miktarda nakit paranın ülkeden çıkışına yardım ettiklerini” belirten polis memuru, “Üç zanlı B.F, M.Z ve K.Y yakanlandı, bir diğer zanlı da 16 Eylül tarihinde ülkeden çıkış yaptı” dedi.

Kamera görüntüleri güzergâhı belirleyecek

İzlenecek kamera görüntülerinin zanlıların kaçırdıkları kişinin güzergâhını belirleyeceğini ifade eden Polis Memuru Bülent Hapçı, zanlıların cep telefonlarında kaçan şahıslarla birçok görüşme yaptıklarının tespit edildiğini, telefonların data inceleme uzmanları tarafından inceleneceğini kaydetti. Soruşturmanın çok yönlü devam ettiğini belirten polis memuru Bülent Hapçı, zanlıların 7’şer gün tutuklu kalmalarını talep etti.

7 gün tutukluluk alındı

Başsavcılık adına mahkemede hazır bulunan Savcı Ali Hidayet, soruşturmanın aylar önce başlatıldığını, incelenen kamera görüntüleri olduğunu, çıkacak yeni sonuçlar doğrultusunda çok önemli tespitler yapılabileceğine dikkati çekti.

Yargıç Meltem Dündar, zanlılar aleyhindeki soruşturmanın ciddiyetine değinerek, polisin tahkikatını tamamlaması için 7 gün tutukluluk emri verdi.

 

 

 

 

Bu haber toplam 6391 defa okunmuştur
İlgili Haberler