1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Başka Karpaz Yok"
Başka Karpaz Yok

"Başka Karpaz Yok"

Kıbrıs Çevre Platformu olarak değerli vatandaşlarımızın sadece 1 dakikasını ayırarak bu bilgilendirmeyi okumalarını talep ediyoruz

A+A-

Kıbrıs Çevre Platformu, Karpaz Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde dünyada eşi olmayan özel doğal yaşam alanıyla Mutlak Koruma Bölgesi olarak ilan edilen Altın Sahil’in kaçak yapılarla yok edilmek istediğine dikkat çekti.

Platform adına Teksen Köroğlu imzasıyla yapılan yazılı açıklamanın tam metni şöyle:

Kıbrıs Çevre Platformu olarak değerli vatandaşlarımızın sadece 1 dakikasını ayırarak bu bilgilendirmeyi okumalarını talep ediyoruz


Karpaz Özel Çevre Koruma Bölgesi ve bu bölgede  dünyada eşi olmayan özel doğal yaşam alanı ve özellikli kumulları ile Mutlak  Koruma Bölgesi olarak ilan edilen Altın Kumsal'da kaçak yapılar yapılmakta olduğu, çevrenin ve özellikle de kumulların bozulmakta, dünyada nesli koruma altına alınan kablumbağaların yumurtlama alanlarının kaçak yapılarla yok edilmekte olduğu konusunda sizleri bilgilendirmiştik.

Yaptığımız girişimler sonucunda;

1)Turizm Bakanlığı Çevre Dairesi  Karpaz Özel Çevre Koruma Bölgesi (ÖÇKB) ile bu bölgedeki   Altın Kumsal'da  8 ayrı yerde kaçak inşaatlar tesibit ederek bu inşaatları durdurmuştur. Teşekkür ediyoruz.

2) Turizm Bakanlığı kendi yıkım ekipleri olmadığı için Karpaz ÖÇKB'de ve Altın Kumsal'daki  kaçak yapıların yıkılması için İçişleri Bakanlığı İskele Kaymakamlığı'na bildirimde bulunmuştur. Teşekkür ediyoruz.

3)Ancak, İçişleri Bakanlığı İskele  Kaymakamlığı halen bu kaçak yapıları ısrarla yıkmamaktadır ve gayrıyasal, keyfi işlere göz yummaktadır.

Değerli Vatandaşlarımız,
• Bu bölgenin sahip çıkılarak bizim ve gelecek nesillerimizin yaşamında bu nadide özel haliyle yer alması için,
• Bölgede KKTC ye özgü kum zambağı gibi endemik zengin bitki örtüsünün korunması için,
• Bölgede Dünya vatandaşlarını, turistleri çekecek bu nadide tabiat varlıklarının yaşaması için,
• Bu ve bunun gibi kaçak yapıların bir daha yapılmaması ve örnek teşkil etmesi için,
• Ülkemizde Anayasamızın gereği olarak devlet organları ve yönetim makamlarının işlemlerde eşitlik ilkesine uygun davranması ve artık ayrıcalık yapmama kuralının uygunlanması için,
• Devletin, demokrasi gereği eşgüdüm içinde çalıştığını ve hukukun üstünlüğünün geçerli olduğunu görebilmemiz için,
• Devlete ve Kurumlarımıza olan inanç ve güvenimizin yeniden tesisi için;
Bu kaçak yapılar yıkılıncaya ve ülkemizin nadide güzelliğinin gelecek kuşaklara aktarılmak üzere tam olarak koruma altına alınıncaya kadar bizlerle birlikte olun, destek verin, kendi öz varlığınıza ve güzelliğinize sahip çıkın.  Bilin ki "Başka Karpaz Yok".

 

 

 

 

Bu haber toplam 2719 defa okunmuştur