1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Restoranlar dışında her yer açılıyor, gece ve hafta sonu sokağa çıkma yasağı devam
Restoranlar dışında her yer açılıyor, gece ve hafta sonu sokağa çıkma yasağı devam

Restoranlar dışında her yer açılıyor, gece ve hafta sonu sokağa çıkma yasağı devam

Bakanlar Kurulu kararlarına göre; 1 Mart- 8 Mart arasında gece 21.00’den sabah 05.00’e kadar "sokağa çıkma yasağı" uygulanacak. Üst Kurul’un önerisi ile, bar, kafe, restoranlar vb haricinde tüm işletmeler 1 Mart’tan itibaren hizmet verecek.

A+A-

Başbakan Ersan Saner Bakanlar Kurulu kararlarını açıkladı. Kısmi açılma süreci genişletildi. 

Bakanlar Kurulu kararlarına göre; 1 Mart- 8 Mart arasında gece 21.00’den sabah 05.00’e kadar sokağa çıkma yasağı sürecek. Üst Kurul’un önerisi ile bar, kafe, restoranlar vb haricinde tüm işletmeler 1 Mart’tan itibaren hizmet verecek.

Açık işletmeler 1 Mart’tan 5 Mart Cuma'ya kadar sabah saat 08.00’den akşam 20.00’e kadar hizmet verecekler.

Tüm devlet ve özel okullarda, okul öncesi, ilk ve orta eğitim ayrıca dersane, etüt ve kurslar 8 Mart'a kadar online devam edecek. Kreşler açık olacak.

Banka kredilerinde ödeme güçlüğü çekenler için yapılandırma, ek ücret alınmayacak şekilde ve faiz oranı korunarak, vade 6 ay uzatıldı ya da 6 ay taksit ertelemesine “Yasa Gücünde Kararname” ile imkan tanındı.

6 Mart’ CUMARTESİ, eczane, market, kasap, benzinci ve paket servisler sabah saat 08.00’den akşam 20.00’e kadar hizmet verecek, bunun dışındaki işletmeler kapalı olacak.

7 Mart Pazar günü, eczane ve fırın dışında olanlar kapalı olacak. 1 Mart’tan itibaren Pazar yerleri üst kurul şartlarında hizmet verecekler.

Paket servisi Pazar günleri hariç akşam 21.00'e kadar hizmet verebilecek.

Lefkoşa ve Girne’den diğer ilçelere geçişler ilçe emniyet kurulu gözetiminde olacak, Lefkoşa ve Girne arasındaki seyahatlerde ise denetim olmayacak.

Berber ve kuaförler 3 Mart’a kadar PCR testlerini tamamlayarak 4 Mart’tan itibaren randevulu olarak hizmet vermeye başlayacaklar.

Güneyde çalışanlar son 3 günde yapılmış PCR ile geçişler sağlayacak.

Ödeme güçlüğü çekenlerin borçları yapılandırılacak.

Yasa gücünde kararname yapıldı; borçların 6 vadenin uzatılması ya da taksit ertelenmesi yapılacaksa borçlu aleyhine faiz değişikliği yapılmayacak.

Bu haber toplam 9351 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler