1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Bakanlıklar yeni bakanlara emanet
Bakanlıklar yeni bakanlara emanet

Bakanlıklar yeni bakanlara emanet

CTP-BG DP UG Hükümetinin Bakanları görevlerini teslim almaya başladı

A+A-

Yeni kurulan hükümette İçişleri Bakanı olan Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP/BG) Milletvekili Teberrüken Uluçay, görevini Gülsün Yücel’den devraldı.
Yücel, görevi devrederken yaptığı konuşmada, belirli bir süre için yürüttüğü görevini bugün gönül rahatlığı içerisinde devretmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.
Görevde olduğu süre boyunca, olması gerektiği gibi, tarafsız adil ve dürüst davrandığını dile getiren Yücel, bitirebildiği, yarım bıraktığı ve hiç başlayamadığı işler de olduğunu, Uluçay’ın önceden yapılanları basamak olarak kabul edip çok daha iyi işler yapacağına inandığını belirtti.
Yücel, gelecekte tecrübesine ihtiyacı olması halinde Uluçay’a bir telefon kadar yakın olduğunu yineleyerek, yeni bakana ve yeni hükümete başarılar diledi.


 

ULUÇAY

Teberrüken Uluçay ise, yeni dönemin Siber hükümetiyle başladığını ifade ederek, başarılı işlere imza atıldığını belirttiği bu hükümete teşekkür etti.
Yücel’in “çok başarılı” işler yaptığını da kaydeden Uluçay ”İnanıyorum ki bu başlatılan yeni dönem ve sağladıkları anlayış bundan sonra da devam edecektir” dedi.
Uluçay, yeni dönemde adil, insan odaklı, katılımcı bir anlayışla bir yönetim öngördüklerini belirterek, ara dönemde Siber hükümetiyle başlayan bu anlayışı devam ettirme sözü verdi.

***

GÜLLE: “YAPILAN VE YAPILACAK OLAN ÇOK ŞEYLER VAR... İYİ BİR ORGANİZASYON VE KATILIMCI ANLAYIŞLA ÇOK ŞEYLER BAŞARACAĞIMIZA İNANIYORUM”

Sağlık Bakanlığı’nda düzenlenen devir teslim törenininde Nuri Gökşin görevi Ahmet Gülle’ye teslim etti.
Nuri Gökşin, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle’ye “Hayırlı olsun” dileğinde bulunarak, ülke insanı ve devlete hizmetin bayrak yarışı olduğunu belirtti.
“Ben bu bayrağı aldım çalışanların da desteğiyle bir adım öteye götürdüğüme inanıyorum” diyen Gökşin, Gülle’nin bayrağı daha da ileriye götüreceğine işaret etti.
 

GÜLLE

Sağlık Bakanı olarak görevi devralan Ahmet Gülle ise, sağlığın yaşamın en önemli ve değerli yanı olduğuna dikkat çekerek, sağlık alanında çalışanların değerli ve büyük bir görev yapmakta olduklarını ifade etti.
Halka kaliteli iyi sağlık hizmeti yansıtabilmenin önemine işaret eden Gülle, ülkede donanımlı ve iyi hekimler ile iyi bir altyapı bulunduğunu ancak altyapıyı daha da geliştirmek gerektiğini söyledi.
Sağlık ordusunu daha organize hale getirmek gerektiğini vurgulayan Gülle, “Sizler önemli bir dönemde görevi başarıyla götürdünüz. Tabii  bu bir bayrak yarışı. Görevi sizden alıp inşallah daha ilerilere götüreceğiz. Yapılan ve yapılacak olan çok şeyler var.  Sağlık çok hızlı gelişiyor çok dinamik bir alan. Buna ayak uydurabilmek lazım ve bu kapasitemiz olduğuna inanıyorum. İyi bir organizasyon ve katılımcı anlayışla çok şeyler başaracağımıza inanıyorum” dedi.
 

***

ARABACIOĞLU: “OKULLARIN AÇILMASINDAKİ SÜRECİ EN AZ SORUNLA ATLATMAK İÇİN MESAİ MEVHUMU DÜŞÜNMEDEN ÇALIŞACAĞIZ”

Yeni hükümetin Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) kanadından Milli Eğitim Bakanlığı görevine atanan Lefkoşa Milletvekili  Mustafa Arabacıoğlu, görevini devraldı.
 

İDRİS: “BU DEVRİ MUSTAFA BEYE YAPMAKTAN MUTLUYUM”

Eski bakan Asım İdris, bakanlık görevini devrederken yaptığı konuşmada, bakanlığın eğitim ve gençlik bölümlerini devrettiğini kaydederek, “Bu devri Mustafa beye yapmaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

“KİŞİSEL TERCİHİM SPORUN DA BU BAKANLIK’TAN KOPMAMASIYDI”

Uzun yıllardır tanıdığı, çalışmalarını izlediği Arabacıoğlu’nun elini sıkarak görevi devretmekten memnun olduğunu ifade eden Asım İdris, eğitim ve gençliğin yanında sporun da bu bakanlıktan kopmamasını ya da dört farklı alanla birlikte olmamasını kişisel olarak yeğlediğini söyledi.

 

ARABACIOĞLU: “MESAİ MEVHUMU DÜŞÜNMEDEN...”

Yeni Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu da konuşmasında en büyük bakanlıklardan birini devraldığını belirterek, seçim yasakları nedeniyle okulların açılmasına kısa süre kala bazı adımların atılmasında sıkıntılar bulunduğunun farkında olduğunu söyledi.
Arabacıoğlu, süreci en az sorunla aşabilmek için mesai mevhumu düşünmeden elden gelenin yapılacağı sözünü verdi.

 

***

BAŞARIR GÖREVİNİ KAŞİF’E DEVRETTİ


Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı İsmail Başarır görevini, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na getirilen Ahmet Kaşif’e devretti.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nda saat 11.30’da gerçekleştirilen devir teslim töreninde konuşan İsmail Başarır, Ahmet Kaşif’in üniversite yıllarından beri tanıdığı,  uzun yılar birlikte okuduğu, bir dönem aynı partide görev yaptığı samimi bir arkadaşı olduğunu söyledi.
Görevi devrederken içinin rahat olduğunu, Kaşif’in Bakanlık görevini en iyi şekilde yapacağına inancının tam olduğunu söyleyen Başarır, kısa sürede Geçici Hükümet’in aldığı kararlarla halkın günlük yaşantısını kolaylaştırmak, yaşam kalitesini yükseltmek için elden gelen her şeyi yapmaya  çalıştıklarını belirtti.
 

KAŞİF

Görevi devralan Ahmet Kaşif de Başarır ile iyi bir dostlukları olduğunu söyleyerek, “Elbette ki görevler gelip geçici, bu görevi 20 yıl önce kısa bir süre yapmıştım” diye konuştu.
Görev aldıktan sonra çalışmanın kendisi ve ekiplerine düştüğünü söyleyen Kaşif, yeni oluşan Hükümet’in daha iyi günler ve daha iyi bir Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) yaratmak için programını yaptığını kaydetti. Kaşif,  program çerçevesinde en iyi şekilde çalışacaklarını belirtti.

***

SENNAROĞLU: “HEM PARTİ HEM DE BAKANLIK OLARAK TEMEL POLİTİKAMIZ SÜRDÜREBİLİR KARLI BİR ÜRETİM SİSTEMİ OLUŞTURMAK”

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP/BG) milletvekili Önder Sennaroğlu, CTP / BG ile Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP/UG) koalisyon hükümetinde ismi Gıda, Tarım ve Enerji Bakanlığı olarak değiştirilen bakanlığı bugün Sami Dayıoğlu’ndan devraldı.
Görevi devreden Tarım Bakanı Sami Dayıoğlu, konuşmasında Sennaroğlu’nun bakanlığı ve sektördeki konuları iyi bildiğine dikkat çekti.
Dayıoğlu, “Şahsım adına, bu görevi Önder Sennaroğlu’na devrettiğim için memnunum” dedi.

“SÜRDÜREBİLİR KARLI BİR ÜRETİM SİSTEMİ OLUŞTURMAK”
Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, Sami Dayıoğlu’nun kısa süreli bulunduğu bakanlık görevinde tarım sektörüne katkılarına dikkat çekti.
Sennaroğlu, tarım sektöründe ciddi sıkıntılar olduğunu da vurgulayarak, hem parti hem de bakanlık olarak temel politikalarının sürdürebilir karlı bir üretim sistemi oluşturmak olduğunu belirtti.

***

BAŞBAKAN YARDIMCISI SERDAR DENKTAŞ TURİZM BAKANLIĞI'NI; HAMİT BAKIRCI DA ÇEVRE BAKANLIĞI'NI HARMANCI'DAN DEVRALDI

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş ile Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Mehmet Harmancı’dan görevlerini devraldı.
Bugün gerçekleşen devir teslim töreninde konuşan Mehmet Harmancı, seçim dönemini en hasarsız ve demokratik şekilde atlatmak için mücadele verdiklerini söyledi.
Görevde oldukları kısa süre zarfında birçok çevre felaketi yaşandığına ve bunlarla ilgili çeşitli çalışmalar sürdürdüklerine işaret eden Harmancı, Hamit Bakırcı’nın bu çalışmaları daha ileriye götüreceği yönündeki inancını dile getirdi.
Serdar Denktaş’ın ise daha önce Turizm Bakanlığı görevini yürüttüğünü ve bu nedenle tecrübeli olduğunu kaydeden Harmancı, sektörün uzun vadeli plan program ve projeler oluşturulmasını talep ettiği ifade etti.
Harmancı, göreve başlayan bakanlara her türlü desteği vermeye hazır olduğunu söyledi.

DENKTAŞ
Daha önceleri birçok kez görev devir alıp devrettiğini dile getiren Serdar Denktaş, ilk kez iki bakandan görev aldığını kaydetti.
Görev devir aldığı her iki bakanın da görevlerini layıkıyla yerine getirdiğini ifade eden Denktaş, eski bakanlarla kendi dönemlerinde başlatılan ve devam ettirilen projelerle ilgili görüş alışverişinde bulunacaklarını belirtti.

BAKIRCI
Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı ise törende yaptığı konuşmada, “Halk, vatan ve ülke için dur durak bilmeden çalışmaya devam edeceklerini” kaydetti.

***

ERK, DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI GÖREVİNİ NAMİ’YE DEVRETTİ

Dışişleri Bakanı Kutlay Erk, bugün görevini yeni Dışişleri Bakanı Özdil Nami’ye devretti.
Dışişleri Bakanı Kutlay Erk, devir sırasında yaptığı konuşmada, görevde bulunduğu sürede, vatandaşın siyasete olan güvenini yeniden tesis etmeyi amaçladığını belirtti. Erk, Dışişleri Bakanı olarak, yurttaş ve sivil toplum örgütleri ile işbirliği yaparak bu alandaki diplomasi kanallarını genişletmeye çalıştığını ifade etti.
Erk, Nami’ye görevinde başarılar dileyerek, birikim ve enerjisiyle her zaman yanında olacağını kaydetti.

NAMİ: “DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI KIBRIS HALKININ DÜNYAYA AÇILAN YÜZÜ”

Nami de Erk’e vereceği destek ve kullandığı ifadelerden ötürü teşekkür etti. Nami, zorlu ve önemli bir döneme girilmekte olduğunu, el birliği ile mücadele verilmesi gerektiğini kaydetti.
Kıbrıs müzakerelerine aktif şekilde müdahil olmanın şaşmaz hedefi olacağını kaydeden Nami, federal bir çözüme ulaşmak adına tüm imkanların seferber edileceğini, Dışişleri Bakanlığı’nın bu hedefe odaklanacağını ifade etti.
Avrupa Birliği ile ilişkilerin son derece önemli olduğuna vurgu yapan Nami, uyum çalışmalarıyla ilgili görüşmeleri ve çalışmaları üst noktaya taşıyacaklarını ifade etti.

***

“İLK DEFA ÜZÜLEREK BAKANLIK GÖREVİ DEVRALDIM”


Başbakan Yardımcısı Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Turizm Bakanlığı’nı devraldıktan sonra, Ekonomi Bakanlığı görevini ise Atay Ahmet Raşit’den devraldı.

DENKTAŞ
Başbakan Yardımcısı Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, ilk defa üzülerek Bakanlık görevi devraldığını ifade etti ve “Devraldığım iki bakan da layıkıyla görevini yerine getiren arkadaşlardır” dedi.
Bakanlık bölüşümlerinin değiştiği için henüz hangi binada görev yapılacağının kesinleşmediğini söyleyen Denktaş, ekonominin büyük bölümünün aynı binada, turizm ve çevre bölümlerinin de farklı binalarda hizmet verdiğini hatırlattı.

 

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

 


(tak)

Bu haber toplam 2231 defa okunmuştur