1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. "Bakanlıklar proje üretmiyor, bu noktada siyasi liderlik gerekiyor"
"Bakanlıklar proje üretmiyor, bu noktada siyasi liderlik gerekiyor"

"Bakanlıklar proje üretmiyor, bu noktada siyasi liderlik gerekiyor"

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun'dan kabine ekibine taş

A+A-

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Türkiye’nin projelere ayırdığı kaynağın kullanılmamasının yegane nedeninin ‘Bakanlıkların proje üretmemesi’ olduğunu açıkladı, bu noktada SİYASİ LİDERLİK gerektiğini vurguladı.

Atun’un konuşmasının satırbaşları:

  • “Proje kaynaklarının kullanılamamasının yegane nedeni, BAKANLIKLARIN PROJE ÜRETMİYOR OLUŞUDUR. Bu nokta da SİYASİ LİDERLİK gerekiyor” dedi.
  • “İlgili bakan kim ise projeler üzerinde çalışması, bizzat takip etmesi gerekiyor. Bakanlık makamı, o makamda devam için devlet imkanlarını kullanmakla sınırlı olan bir alan değildir.”
  • Türkiye yönünde de hep bekleyen değil, çalışan, proje üreten, projeler üzerinde de ortaklık talep eder noktada olmamız gerekiyor.

 

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Türkiye’nin projelere ayırdığı kaynağın kullanılmamasının yegane nedeninin ‘BAKANLIKLARIN PROJE ÜRETMEMESİ’ olduğunu açıkladı, bu noktada SİYASİ LİDERLİK gerektiğini vurguladı.

Atun, bakanlığının TC’nin projelere ayırdığı kaynağın tamamını Eylül ayında tükettiğini, ek kaynak talep ettiklerini de söyledi, “Türkiye yönünde de hep bekleyen değil, çalışan, proje üreten, projeler üzerinde de ortaklık talep eder noktada olmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Genç TV’de yayımlanan Baykan Gürses Özdağ’ın hazırlayıp sunduğu ‘Merhaba Yeni Gün’ Programına konuk olan Atun, bakanları da eleştirdi.

Atun şöyle konuştu:

Türkiye yönünde de hep bekleyen değil, çalışan, proje üreten, projeler üzerinde de ortaklık talep eder noktada olmamız gerekiyor.

Bakanlığımız, Ağustos ayı itibariyle TC finansmanı ile sağlanan kaynağın yüzde 94’ünü, Eylül ayında ise tamamını tükettik. Ek kaynak talep ettik. Bu kaynağın da birazını aldık. Projenin kaynağının kullanılamamasının yegane nedeni, BAKANLIKLARIN PROJE ÜRETMİYOR OLUŞUDUR. Bu nokta da SİYASİ LİDERLİK gerekiyor. İlgili bakan kim ise projeler üzerinde çalışması, bizzat takip etmesi gerekiyor. Çünkü bakanlık görevini yapmanın esas temel noktasını bu sorumluluk ve görev bilinci oluşturmalıdır. Yoksa bakanlık makamı, o makamda devam için devlet imkanlarını kullanmakla sınırlı olan bir alan değildir. Onu hiç yapmamak gerekiyor. Milletvekilliğini talip olmak ülkeye hizmet anlamını taşımalıdır. Buna talip olduktan sonra, parti genel başkanınız takdir eder ve bakanlık ile görevlendirilirseniz o zaman gece ve gündüzün bu ülke için ne üretebilirim yönünde düşünmek, çalışmak ve o projeleri geliştirmek için zamanınızı harcamalısınız. Biz her yıl kaynakların yüzde 100’ünü tüketiyoruz. Bu yıl Ağustos ayında, yani 8. aya geldiğimizde kaynakların tamamını kullanmış olduk. Ek kaynak talep ettik. Şu anda ek kaynaktan kullanıyoruz. Çünkü geriye dönük, 2-3 sene önce hazırlamış olduğumuz, hala daha kaynak aracılığıyla hayata geçirmeye çalıştığımız projelerimiz var. 2013-2015 Ekonomik Programı’nı hazırlamış biri olarak, yıllık TC’den gelen yardım kaynağı için yıllık 1 milyar TL için anlaşma yaptık. Bu rakamın yaklaşık 250 milyon TL’si bütçe açığının giderilmesi amacıyla kullanılırdı. 250-280 milyon TL’lik kısmı savunma bütçesi, geriye kalan rakamın 100 milyon TL’si reel sektör teşvikleri, üzeri de alt yapı için kullanılırdı.

Alt yapı yatırımı için 350-450 milyon TL tahsis ediliyorsa, bunun tamamından faydalanmamız gerekiyor.

Bu haber toplam 2857 defa okunmuştur
Etiketler :