1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Bakan Saner yine yalan söylüyor"
Bakan Saner yine yalan söylüyor

"Bakan Saner yine yalan söylüyor"

"“Aldığımız karar siyasi değildir” diyerek nutuk çekenler sadece bu gerçekten yola çıkarak halkın yüzüne nasıl bakacaklar merak ederim"

A+A-

CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, Ercan Havalimanı’nın Taşyapı’yı zengin etmek için peşkeş çekildiğini söylerek Bakan Ersan Saner’in halktan gerçekleri yine gizlediğini belirtti.

Yorgancıoğlu, konu ile ilgili şunları kaydetti;

Yalan vaatlerle halkı kandırarak göreve gelen ve göreve geldikten sonra verdiği tüm sözleri unutan ve aldığı birçok karar mahkemelerden dönen UBP Hükümeti, yarattığı ayrıcalıklı zümreye hizmet için üstlendiği rolü, şimdilerde el değiştiren sermayeyi de besleyerek sürdürmektedir.
Son olarak Ercan Havalimanı’nı Taşyapı’yı zengin etmek için peşkeş çeken UBP Hükümeti, Taşyapı adına yapılan ve taşımacılığı pahalandırdığı için havayolu şirketlerini öfkelendiren fonları geri almak yerine aldığı yeni kararlarla CTP’li belediyeleri batırmak için kolları sıvamıştır. 12 bin kişiye hizmet götüren belediyenin yolcu başına aldığı 5 TL’lik katkı payının kaldırılması ve bu paranın Taşyapı’ya verilmesi için girişimlerini sürdüren UBP’li Bakan Ersan Saner, bölge halkının hizmet alma hakkını elinden almak adına gecesini gündüzüne katarak çalışmaktadır.
Sayın Saner’in göreve geldiği günden beri beceriksizlikleriyle uğraşan Kıbrıs Türk Halkı, KTHY’nin batırılmasının ardından havalimanını da kaybederek dünyanın en pahalı uçuş fiyatlarıyla karşı karşıya kalmıştır.
Üstelik Sayın Saner’in kamuoyundan sakladığı başka gerçekler de vardır. Havalimanından elde edilen gelirlerden Değirmenlik Belediyesi’nin fonuna aktarılan paranın yanı sıra Turizm ve GKK Fonlarının da kaldırılacağını duyuran Saner, bu konuda da halkı kandırıp gerçekleri gizlemeye çalışmaktadır. Gerçek, Turizm ve GKK Fonlarının hükümetin oluşturacağı başka fonlardan beslenecek olmasıdır. Yani minareyi çalan kılıfını hazırlamış ancak CTP’li belediye bu kılıfın dışında tutulmuştur.
“Aldığımız karar siyasi değildir” diyerek nutuk çekenler sadece bu gerçekten yola çıkarak halkın yüzüne nasıl bakacaklar merak ederim. Meclis kürsüsünde de belirttiğim gibi bu yasanın geçmesine asla izin vermeyeceğimizi, halkımızı soyan, memleketi batıran UBP Hükümeti görevden gidene kadar rahat uyku uyumayacağımızı bir kez daha belirtmek isterim.

Bu haber toplam 1407 defa okunmuştur