
Bafra Atık Su Arıtma Tesisi; Bertan Zaroğlu’nun!
Bafra Atık Su Arıtma Tesisi ihalesini, Hataylılar Derneği Başkanı Bertan Zaroğlu’nun da hissesinin bulunduğu şirket kazandı. 4 şirketin katıldığı ihalede Zaroğlu’nun hissedarı olduğu firma ,16 bin 450 TL ile en düşük teklifi veren ve ihaleyi kazanan oldu
ZAROĞLU DOĞRULADI… Öte yandan Hataylılar Derneği Başkanı Bertan Zaroğlu, ihaleyi kendisinin de hissesinin bulunduğu firmanın kazandığını doğruladı. YENİDÜZEN’e konuşan Zaroğlu, 11 yıldır ‘ihalesiz’ bir şekilde bakanlığın tasarrufundaki kişilere verildiğini savundu, ihaleye katılan firmaların verdiği tekliflerin Bakanlar Kurulu’na götürülerek, sözleşmenin imzalandığı bilgisini verdi.
YENİDÜZEN (Özel)
Bafra Atık Su Arıtma Tesisi ihalesini, Hataylılar Derneği Başkanı Bertan Zaroğlu’nun da hissesinin bulunduğu şirket kazandı.
Turizm Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren tesisle ilgili Şubat ayında çıkılan ve 4 firmanın teklif verdiği ihaleyi kazanan firma 1 yıl boyunca hizmet verecek.
Hataylılar Derneği Başkanı Bertan Zaroğlu, ihaleyi kendisinin de hissesinin bulunduğu firmanın kazandığını doğruladı. YENİDÜZEN’e konuşan Zaroğlu, 11 yıldır ‘ihalesiz’ bir şekilde bakanlığın tasarrufundaki kişilere verildiğini savundu, ihaleye katılan firmaların verdiği tekliflerin Bakanlar Kurulu’na götürülerek, sözleşmenin imzalandığı bilgisini verdi.
Dönemin Turizm Bakanı, şimdiki Sağlık Bakanı Dr Faiz Sucuoğlu ise Bafra Katı Atık Arıtma Tesisi ile ilgili yaklaşık 3 ay önce kapalı zar usulü ihaleye çıkıldığını, 4 firma arasında en düşük teklif veren firmanın ihaleyi kazandığını söyledi.
YENİDÜZEN’e bilgi veren Sucuoğlu, ihalenin bakanlık müdür ve müsteşarlarının gözü önünde açıldığını belirterek, bu konuda uzmanları olan tek firmanın ihaleyi kazandığını dile getirdi.
Zaroğlu: “İhaleyi benim de hissemin olduğu firma kazandı”
Hataylılar Derneği Başkanı Bertan Zaroğlu ise Bafra Atık Su Arıtma Tesisi ile ilgili 1 yıllık ihaleyi kendisinin de hissesinin bulunduğu firmanın kazandığını söyledi.
Turizm Bakanlığı bünyesinde olan ve 12 yıldır faaliyetteki tesisle ilgili Şubat ayında ihaleye çıkıldığını kaydeden Zaroğlu, ihaleye 16 bin 450 TL’lik en düşük teklifi attıklarını belirtti.
YENİDÜZEN’e konuşan Zaroğlu, tesisin 11 yıldır ‘ihalesiz’ bir şekilde bakanlığın tasarrufundaki kişilere verildiğini de savundu.
Bakanlık müdür ve müsteşarlarının gözü önünde tekliflerin atıldığını ve ihalenin neticelendiğini söyleyen Zaroğlu, ihaleye katılan firmaların verdiği tekliflerin Bakanlar Kurulu’na götürülerek, sözleşmenin imzalandığı bilgisini de verdi.
Sucuoğlu: “4 firma müracaat etti, en düşük teklif veren ihaleyi kazandı”
Dönemin Turizm Bakanı, şimdiki Sağlık Bakanı Dr Faiz Sucuoğlu ise Bafra Katı Atık Arıtma Tesisi ile ilgili yaklaşık 3 ay önce kapalı zar usulü ihaleye çıkıldığını, 4 firma arasında en düşük teklif veren firmanın ihaleyi kazandığını söyledi.
YENİDÜZEN’e bilgi veren Sucuoğlu, ihalenin bakanlık müdür ve müsteşarlarının gözü önünde açıldığını belirterek, bu konuda uzmanları olan tek firmanın ihaleyi kazandığını dile getirdi.
Sucuoğlu, “Bizden 1-2 sene önce duyduğuma göre ihalesiz işler yapılıyordu. Biz de ihaleye gidilsin dedik. 4 firma müracaat etti. Bu konuda tek uzman sertifikası olan ve en düşük fiyatı veren firma ihaleyi kazandı. Hangi firmanın kazandığını hatırlamıyorum” şeklinde konuştu.

















