1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Baf Ülkü Yurdu muhteşem döndü
Baf Ülkü Yurdu muhteşem döndü

Baf Ülkü Yurdu muhteşem döndü

Baf Ülkü Yurdu bugünlerde yeniden Birinci Lige, hem de şampiyon olarak yükselmenin mutluluğunu yaşıyor.

A+A-

İkinci Lig Batı Grubu’nda ligin tamamlanmasına bir hafta kala şampiyon olmalarının ardından, Kuzey Kıbrıs’taki Baflıların kendisini arayarak, kutladıklarını ve destek sözü verdiklerini  açıklayan başkan Sertel Berberoğlu, bunun kendisini çok duygulandırdığını dile getirdi. Baflı olmanın gururunu her platformda yaşattıklarını vurguladı
Necmi  Belge
Kıbrıs Türk futbolunun bir dönemler yenilmez aramadası olan Baf Ülkü Yurdu bugünlerde yeniden Birinci Lige, hem de şampiyon olarak yükselmenin  mutluluğunu yaşıyor.
Baflılar, bu şampiyonluk ile bir dönemler dillerden düşmeyen “Ben Baflıyım Güzelim” türküsünü yeniden dillendirdiler.
Anımsanacağı gibi, Kıbrıs Türk futbol tarihinde 1986 ile 1990 yılları arasındaki sezonlarında dört yıl üst üste o zamanki ismi ile Birinci, bugünkü ismi ile Süper Lig şampiyonu olan Baf Ülkü Yurdu, Kuzey Kıbrıs’taki sosyo-ekonomik çöküntü nedeniyle 2011-2012 sezonunda Telsim İkinci Ligine kadar düşmüştü.
İşte, Kuzey-Güney Kıbrıs olsun, tüm Kıbrıs sathında bir fenomen olan Baf Ülkü Yurdu, bu sezon Telsim İkinci Lig Batı grubunda  gösterdiği müthiş performans ile yeniden Telsim Birinici Ligi’ne döndü.
Bundan sonraki, hedeflerini Telsim Süper Ligi olarak belirleyen Baf Ülkü Yurdu’nda, bu şampiyonluğun mimarlarından Başkan Sertel Berberoğlu ile  şampiyonluğun öyküsünü konuştuk.

Berberoğlu başarıyı anlattı
Eski başkanlardan Ramadan Erkiner döneminde 10 yıl önce, beş yıllık bir as başkanlık görevi yaptığını anımsatan Berberoğlu, son sekiz yıldır sadece bir taraftar olarak, Baf camiasına hizmet ettiğini dile getirdi.
Telsim İkinci Ligi’ne düştükleri 2011-2012 sezonundan sonra stresli bir döneme girdiklerini anımsatan  Başkan Berberoğlu,  camianın isteği üzerine 2012 Haziran’ında başkanlık görevine getirildiğini belirtti. Bulundukları konumun Baf Ülkü Yurdu camiasına yakışmadığını ifade eden Berberoğlu  gerek kendisinin, gerekse Baf camiasının bu işi içlerine sindiremediklerini söyledi.
Göreve gelir gelmez ilk olarak Ahmet Soğukpınar’ı takımın başına getirdiklerini ve gerekli takviyeleri yaptılıarnı belirtten berberoğlu iyi bir hazırlık dönemine rağmen lige iyi başlayamadıklarını ve 4 haftada 4 puan aldıklarını söyledi.

Kırılma noktası Değirmenlik maçı
Kötü başlangıcın ardından deplasmanda kazandıkları Değirmenlik maçının dönüm noktası olduğunu, üst üste yedi maç kazanarak ilk yarıyı ikinci sırada tamamladıklarını belirten Berberoğlu, Değirmenlik maçındaki performansın kendilerini şampiyonluğa inandırdığını, neticede mutlu sona ulaştıklarını dile getirdi.
Berberoğlu, ligin ikinci yarısının ilk maçında lider Denizli’yi yenerek liderliğe yükseldiklerini, 17’nci haftada elde ettikleri Ağırdağ galibiyeti ve rakipleri Denizli’nin Doğancı ile berabere kalması sonrası bir hafta kala şampiyon olduklarını söyledi.
Sezona başlarken futboldaki şampiyonluk yanında centilmen bir takım yaratmak istediklerini, KTFF Centilmenlig’de lider olduklarını, son maçta bunu devam ettirip Fair Play şampiyonu olmak istediklerini söyledi.

Baflı’lar Gecesi’ndeki kenetlenme umut verdi
20 Temmuz 1974’ten sonra, Baflıların tüm Kuzey Kıbrıs  sathına dağıldıklarını anımsatan Berberoğlu, Mart ortasında Lefkoşa Tulip Otel’de  gerçekleştirdikleri  “Baflılar Gecesi’ne gösterilen ilginin ve kenetlenmenin, gelecek için kendisini umutlandırdığını belirtti.
Şampiyon olmalarının ardından, Kuzey Kıbrıs’taki Baflıların kendisini arayarak, kutladıklarını ve destek sözü verdiklerini  açıklayan Berberoğlu, bunun kendisini çok duygulandırdığını dile getirirken, Baflı olmanın gururunu her platformda yaşattıklarını vurguladı.
Başkan Sertel Berberoğlu , eğer Baf Ülkü Yurdu camiası onay verirse, Baf Ülkü Yurdu’nu Süper Lig’e yükseltene kadar başkanlığa devam etmek istediğini başkanlığa devam etmek istediğini açıkladı.
Bu sezon işlerinin daha da zor olduğunu anımsatan Berberoğlu, bu yıl aldığı desteği tüm ada sathındaki Baflılalara yaymayı başarmaları halinde, yeniden Süper Lig’e dönmemeleri için bir neden olmadığını ifade etti.

Şampiyonluk şölenine davet
Başkan Sertel Berberoğlu son olarak, bu hafta eski futbolcuları merhum Alpay Volkan adını verdikleri sahalarında oynayacakları Doğancı maçında tüm taraftarlarını şampiyonluk şölenine beklediklerini sözlerine ekledi.

Kadri“İçimde ukde kalmıştı”
Başkan Sertel Berberoğlu ile yaptığımız söyleşi sırasında hazır bulunan eski başkanlardan Mehmet Kadri, takımın Telsim İkinci Ligi’ne düştüğü dönemde başkan olduğunu anımsattı.
Kadri,  ligden düştükleri gün çok büyük üzüntü yaşdıklarını ve Baf Ülkü Yurdu’nun yeniden Birinci Lige yükselmesinin içinde bir ukde olarak kaladığını dile getirirken, bu işi başaran başta Başkan Sertel Berberoğlu ile tüm camiaya teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 2256 defa okunmuştur
Etiketler : ,