1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Avcıoğlu gözyaşları ile uğurlandı
Avcıoğlu gözyaşları ile uğurlandı

Avcıoğlu gözyaşları ile uğurlandı

Ülkenin tanınmış ve sevilen doktorlarından İç Hastalıkları Uzmanı Dr. İsmet Avcıoğlu dün gözyaşları arasında toprağa verildi

A+A-

Didem MENTEŞ

Ülkenin tanınmış ve sevilen doktorlarından İç Hastalıkları Uzmanı Dr. İsmet Avcıoğlu dün gözyaşları arasında toprağa verildi. Girne Akçiçek Hastanesi’nden emekli olan ve Girne Özel Hastane’de hizmet vermeye devam eden, Dr. İsmet Avcıoğlu, geçtiğimiz hafta geçirdiği beyin kanaması sonucu önceki gün hayatını kaybetmişti.
Dr. İsmet Avcıoğlu sevenlerinin arasında dün son yolculuğuna uğurlandı. İlk olarak yıllarını verdiği Girne Akçiçek Hastanesi’nde anma töreni düzenlenen Avcıoğlu, tören sonrası Girne Nurettin Ersin Paşa Camii’nde kılınan öğle namazının ardından, Karaoğlanoğlu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Girne Akçiçek Hastanesi’nde anma töreni
Girne Akçiçek Hastanesi’nde dün saat 11.00’de düzenlenen anma törenine Meclis Başkanı Dr. Hasan Bozer, CTP’li milletvekilleri Dr. Salih İzbul, Dr. Abbas Sınay, Tabipler Birliği Odası Başkanı Dr. Özdemir Berova, Avcıoğlu’nun mesai arkadaşları, hastane çalışanları, ailesi ve hastaları katıldı.
Anma töreninde kendiside doktor olan Meclis Başkanı Hasan Bozer konuşma yaparak, “Biz hep ona İsmet Hoca derdik. Hocamızı kaybettik, çok üzüntülüyüz” dedi.

“Örnek bir kişilik, aydın bir insandı..”
Bozer şöyle devam etti: “ O hastalara hep saygılı davranmıştır. Hekimliğini hep hekimlik için yapmıştır, gönlünde hep insanlara hizmet etme sevgisi vardı.  Onu biz hiç unutmayacağız, gönlümüzde hep yaşayacaktır. Kendisine tanrıdan rahmet, ailesine ve dostlarına başsağlığı diliyorum. Yattığı yer nur olsun”

Gözyaşları sel oldu
Tören boyunca eşi Canan Avcıoğlu ayakta durmakta güçlük çekerken, yakınlarının da gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Dr. İsmet Avcıoğlu’nun naaşı anma törenin ardından Girne Nurettin Ersin Paşa Camii’ne götürüldü. Avcıoğlu’nun naaş kılınan öğle namazının ardından, Karaoğlanoğlu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Bu haber toplam 2452 defa okunmuştur