1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Avcı ve Hasgüler teminatla serbest
Avcı ve Hasgüler teminatla serbest

Avcı ve Hasgüler teminatla serbest

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde yürütülen soruşturma kapsamında "rüşvet aldıkları" iddiasıyla Cuma akşamı tutuklanan YÖDAK Başkanı Turgay Avcı ile YÖDAK eski Üyesi Prof. Dr. Mehmet Hasgüler, teminatla serbest bırakıldı.

A+A-

Serap ŞAHİN

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde yürütülen soruşturma kapsamında "rüşvet aldıkları" iddiasıyla Cuma akşamı tutuklanan YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı ile YÖDAK eski Üyesi Prof. Dr. Mehmet Hasgüler, ileride yargılanmak üzere teminatla serbest bırakıldı.

 

Hasgüler’in “rüşvet” iddiası 8 bin Dolar’a yükseldi

7 Mart’ta alınan bir ifade doğrultusunda Prof. Dr. Turgay Avcı ve Prof. Dr. Mehmet Hasgüler’in gözaltına alındığını söyledi.

Polis, Hasgüler ve Avcı’nın; “İrtikap“, “Görevi Yerine Getirmeme Karşılığında Para Kabul Etme“, “Kamu Görevinde Görevli Kişinin İhtimas Karşılığında Para Alması“, “Suç Gelirlerini Aklama” suçlarından methalder olduklarını söyledi.

Mahkemede yeni bulgular aktaran tahkikat memuru, Hasgüler ile ilgili rüşvet iddiasının 4 bin Dolardan, 8 bin Dolar'a yükseldiğini söyledi.

Turgay Avcı’nın da 2 sefer olmak üzere toplamda 10 bin Dolar “rüşvet” aldığını, bu doğrultuda ödeme fişi tespit edildiğini mahkemeye hatırlattı.

 

Polis: “Tıp Fakültesi hızlı bir şekilde açılsın diye ‘rüşvet’ verildi

Polis, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi tarafından açılacak olan Tıp Fakültesi Bölümü’nün 2023 Haziran ayına kadar YÖDAK Genel Kurulu tarafından görüşülemeyeceği endişesi ile konu Tıp fakültesinin YÖDAK Genel Kurulu tarafından hızlı bir şekilde gündeme alınıp görüşülüp onaylanması amacı ile Avcı ve Hasgüler’e “rüşvet” verildiğinin tespit edildiğini söyledi.

YÖDAK’a ait 4 bilgisayar, laptop ve ilgili döneme ait bazı belgeler ile Gündem ve Kararlar Dosyalarının emare olarak alındığını kaydeden polis, soruşturma kapsamında 13 Mart 2023 tarihinde YÖDAK Genel Kurulunun toplantı gündeminde konu üniversiteye Tıp Fakültesi açılmasının görüşülerek oy birliği ile onaylandığına ve 14 Mart 2023 tarihli YÖDAK yazısı ile de üniversiteye bildirildiğinin tespit edildiğini mahkeme aktardı.

 

img-7589.jpg

Avcı: "Alnımız ak, başımız dik"

Mahkeme çıkışında basına konuşan YÖDAK Başkanı Turgay Avcı, "Alnımız ak, başımız dik" dedi.

Polis, soruşturmanın zanlıların etki edebileceği kısmının tamamlandığını, işlenen suçların ağır ceza mahkemesi kapsamına girdiğini ifade ederek, teminat talep etti.

Zanlıların avukatları, teminat talebine itiraz etmezken tüm suçlamaları reddettiklerini söyledi.

İki isim 50'şer bin TL teminat ve KKTC vatandaşı iki kefilin 1'er milyon TL kefalet senedi imzalaması, yurt dışına çıkış yasağı ve haftada bir gün ıspat-ı vücutta bulunmaları şartıyla, ileride yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Tutuklandığı gece rahatsızlandığı gerekçesiyle Lefkoşa'da hastaneye kaldırılan Avcı, ilk kez tutuklu şekilde Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne getirildi. Avcı, önceki davada gıyabında yargılanmıştı. Her iki isim de 3 gün süreyle tutukluluk almıştı.

Bu haber toplam 2212 defa okunmuştur