1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ‘ATIŞ’ SERBEST (!)
‘ATIŞ’ SERBEST (!)

‘ATIŞ’ SERBEST (!)

Askeri atış alanı içerisinde patlamamış mühimmata temas ederek henüz 13 yaşındayken hayatını kaybeden Makhir İsmailov’un acılı dayısı Rasim Namazov, olayın ardından YENİDÜZEN’e konuştu

A+A-

Askeri atış alanı içerisinde patlamamış mühimmata temas ederek henüz 13 yaşındayken hayatını kaybeden Makhir İsmailov’un acılı dayısı Rasim Namazov, olayın ardından YENİDÜZEN’e konuştu: Sürekli bomba patlıyor. Evimiz sallanıyor, pencereler başımıza düşecekmiş gibi oluyor. Ne uyuyabiliyoruz, ne de dinlenebiliyoruz.


YENİDÜZEN ekibi, Makhir İsmailov’un dayısı Rasim Namazov ile olay yerinde konuştu. Röportaj sırasında arkada atış devam ediyordu, havan topları bir bir yerleşim yerlerine yakın noktalarda tepelere düştü. Olayın üzerinden henüz bir hafta bile geçmedi!

Ayşe GÜLER

Askeri atış alanı içerisinde patlamamış mühimmata temas ederek henüz 13 yaşındayken hayatını kaybeden Makhir İsmailov’un acılı dayısı Rasim Namazov, olayın ardından YENİDÜZEN’e konuştu, ateş püskürdü.

Namazov, “Atış alanında yeterli güvenlik önlemi alınmadı” diyerek, “İçimiz acıyor, canımız yanıyor” şeklinde konuştu.

Makhir’in ölümünden sonra, aynı bölgede 3 adet patlamamış bomba daha bulunduğunu söyleyen Namazov, “Aynı bölgede üreticiler, traktörlerle tarlalarını ekiyor. Bir bomba daha olsa, patlasa ne olacak?” diye sordu.

Yetkililere de seslenen gözü yaşlı dayı Namazov, “Yaptığınız işi doğru düzgün yapın. Atış mı yaptılar, ne yaptılarsa… Kontrol etsinler, tedbirleri alsınlar” dedi.

Namazov, atış alanının etrafı tellenmesi, girişlerin de kapatılmasını istedi.

Yeğeninin cenazesini Gürcistan’a göndereceklerini de ifade eden Namazov, anne ve babasının oldukça üzgün olduğunu sözlerine ekledi.

İşte, Namazov’un gözü yaşlı şekilde anlattıkları…

“Çok aradık… Burada olacağını düşünmedik”

“Makhir, 3.5 yıldır burada… O gün de evden ayrıldı, çok aradık… Burada olacağını düşünmedik. Çünkü kimse yoktu. Atış olduğunda bölgeye gelen askerler de akşam saatlerinde buradan ayrılırdı. Onu bulduğumuz yer, evden çok uzakta. Daha önce bu kadar uzağa gitmemişti. Çobanlarla birlikte yürürdü, ama hiç bu kadar uzaklaşmamıştı. Yalnız başına bu bölgeye gelmezdi, ne yaptı da geldi anlayamadık. İşe girdiğimiz için evde sıkılıyordu.”

 “Annesi, dün 5 dakika yanımızdan ayrıldı. Bir de baktık ki Mahkir’in ölü bulunduğu yere gitmiş, ağlıyor. Bu acı nasıl dinecek? Acı çekiyoruz. Bir haftadır içimiz ağlıyor.”

“Bu acı nasıl dinecek?”

“Annesi, dün 5 dakika yanımızdan ayrıldı. Bir de baktık ki Mahkir’in ölü bulunduğu yere gitmiş, ağlıyor… Bu acı nasıl dinecek? Acı çekiyoruz. Bir haftadır içimiz ağlıyor.”

Basına tepki: Burada çöp bile yok, hurda ne geziyor?

“Kimse yalan yanlış konuşmasın. Basında, çocuğumuzun hurda topladığı yazıldı. Bu haberlere tepkiliyiz. Öyle bir şey yok. Burada çöp bile yok, hurda ne geziyor?”

“Askeri atış alanının etrafı kapalı mı? Makhir’in ölümünden sonra, aynı bölgede 3 adet patlamamış bomba daha bulundu. Atış alanında yeterli güvenlik önlemi alınmadı. Burada üreticiler, traktörlerle tarlalarını ekiyor. Bir bomba daha olsa, traktörü patlatsa ne olacak?”

 

“Aynı bölgede 3 adet daha patlamamış bomba bulundu”

“Askeri atış alanının etrafı kapalı mı? Makhir’in ölümünden sonra, aynı bölgede 3 adet patlamamış bomba daha bulundu. Atış alanında yeterli güvenlik önlemi alınmadı. Burada üreticiler, traktörlerle tarlalarını ekiyor. Bir bomba daha olsa, traktörü patlatsa ne olacak? Bütün suçu çocuğumuza attılar. Sonuçta devlet suçu kendisinde görmüyor. Bizi suçlu görüyorlar.”

“Evimiz sallanıyor, pencereler başımıza düşecekmiş gibi oluyor

“Atış alanının etrafı tellenmeli, girişler kapatılmalı. Bu olaydan sonra atış yapılmaması gerekiyor. Evlerimize çok yakın bir atış alanı var.

Sürekli bomba patlıyor. Evimiz sallanıyor, pencereler başımıza düşecekmiş gibi oluyor.

Ne uyuyabiliyoruz, ne de dinlenebiliyoruz…”

“Buraya geldiğimizde bölük komutanı bize tepki gösterdi”

“Mahkir’i bulduğumuzda herkes buradaydı. Polis, asker, doktor, gazeteciler… O kadar insan vardı ki. Dağın arkasında bir bomba daha patladı. Herkes şaşırdı, ne olduğunu anlamaya çalıştı. Buraya geldiğimizde bölük komutanı bize tepki gösterdi, uzaklaşmamız için bize bağırdı. Bunu da anlayamadık.”

“İşlemler tamamlanır, tamamlanmaz Gürcistan’a götüreceğiz”

“Mahkir’i Gürcistan’a götürmek için işlemler sürüyor. Buradaki işlemler tamamlandı. Gürcistan’dan onay bekliyoruz. İşlemler tamamlanır tamamlanmaz götüreceğiz. Annesi babası bir daha Kıbrıs’a gelmemeyi düşünüyor. Yüksek ihtimalle yarın (bu) sabah götüreceğiz. Olayın ardından yardımcı olmaya çalıştı.

“Tedbir alsınlar, kontrol etsinler”

“Yetkililere sesleniyoruz; yaptığınız işi doğru düzgün yapın. Atış mı yaptılar, ne yaptılarsa… Kontrol etsinler, tedbirleri alsınlar. Çocuğumuz gittikten sonra ne isterlerse yapsınlar. Atış alanı sırasında yalnızca bir asker görevlendirilir. Burada insanlar ekin ekiyor, çobanlar hayvanlarını otlatıyor.”

“Bu işin sonucunda bir şey çıkacak mı?”

“Yabancı uyrukluyuz, çalışma izni ile buradayız. Siz geldiniz, ilgilendiniz. Bu işin sonucunda bir şey çıkacak mı? Yoksa boşuna mı gelirsiniz? 7-8 sene önce bir baba, oğlunu yine kaybetmiş. Eğer önlem alınsaydı bunlar olmazdı. Sorumluluk sahibi olan devlet değil. İnsanları mı önemsemiyorlar, yoksa sorumluluktan mı kaçıyorlar? Yarım yamalak iş yapıyorlar. Umursamıyorlar...”

a2-036.jpg

Mahkir İsmailov’un ölü bulunduğu yerde 3 adet patlamamış bomba bulundu, dün de üreticiler aynı bölgede ekim yapıyordu.

a1-038.jpg

Atış alanının girişinde yalnızca uyarıcı levhası bulunuyor. Vatandaşlar ve üreticiler, askeri alan içerisine kolaylıkla giriş yapabiliyor.

a3-017.jpg

Röportaj sırasında arkada atış devam ediyordu, havan topları bir bir yerleşim yerlerine yakın noktalarda tepelere düştü. Olayın üzerinden henüz bir hafta bile geçmedi!

 

 

yeniduzen-satin-aliniz-20181218155736.jpg

 

 

 

Bu haber toplam 3746 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler