1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Atış alanı çocuğa mezar oldu
Atış alanı çocuğa mezar oldu

Atış alanı çocuğa mezar oldu

Yuvacık köyünde önceki gün evden ayrılan ve bir daha geri dönmeyen 13 yaşındaki Makhir İsmailov’un cansız bedeni Mevlevi Atış Alanı’nda ölü olarak bulundu

A+A-

 

Küçük Makhir bombanın ve ihmalin kurbanı
 


 

EVDEN ÇIKTI DÖNMEDİ: Evinden önceki gün ayrılan ve kendisinden haber alınmaması üzerine Güzelyurt Polis Müdürlüğü’ne başvuran İsmailov ailesi dün sabah oğullarının ölüm haberi ile yıkıldı

KANLAR İÇİNDE BULUNDU: Patlamamış bir bombanın kurbanı olan küçük İsmailov’un cansız bedeni sabah saatlerinde atış alanında bulundu. Haberin ardından olay yerine koşan aile perişan oldu

GECE BOYU HERYERDE ARANDI: Makhir İsmailov’un okul müdürü Cengiz Topel Uzun, YENİDÜZEN’’e konuştu. “Perişanız, bütün gece her yerde aradık, sosyal medya üzerinden herkese sorduk, sabah korkunç haberle sarsıldık” dedi.

BÖLGEDİKLER TEDİRGİN: Askerin atış yaptığı yerde mandıraları ve tarlaları bulunan bir çok kişi, bölgede patlamamış bombaların olduğunu ve bunların toplanmadığını öne sürdü. Bölge insanı yaşanan olaydan dolayı askeri tedbirsizlikle suçladı 

 

Devrim DEMİR

Kıbrıs’ın “ateş kes” koşulları bir çocuğun hayatın mal oldu, Gürcistan’dan 2018 yılının Ocak ayında işçi olarak ülkeye gelen İsmailov ailesi, 13 yaşındaki oğullarını bir ihmal sonucu kaybetti.

Ailesi ile birlikte bir mandırada kalan ve boş günlerinde hurda toplayarak ailesinin geçimine katkıda bulunan küçük Makhir, askerin atış alanı yaptığı yerde patlamamış bir bombanın kurbanı olduğu iddia edildi.  

İki gün önce okuldan eve dönen ve ailesinin işçi olarak çalıştığı mandıraya gitmek için evden çıkan 13 yaşındaki Gürcistan uyruklu Makhir İsmailov Yuvacık köyünün kuzeyinde Mevlevi yakınlarında ölü olarak bulundu.

 

Cansız bedeni arazide bulundu

q3-012.gif

 

13 Aralık tarihinden bu yana ailesi, öğretmenleri ve okul müdürü tarafından aranan Makhir İsmailov’un cansız bedeni dün sabah saat 09.30 sıralarında boş arazide bulundu. Haberin ardından olay yerine koşan İsmailov’un anne ve babası fenalık geçirdi.

 

 

Olay yeri polis ve asker doldu

Mevlevi askeri atış alanında dün sabah çocuk cesedinin bulunmasının ardından bölgede hareketlilik yaşandı. Çok sayıda polis ve asker olayın yaşandığı bölgeye gitti.

Olay Yeri İnceleme ekipleri, bölgede uzun süre inceleme yaparken, İsmailov’un cansız bedeni otopsi yapılmak üzere Lefkoşa Hastanesi morguna kaldırıldı.

 

Polis emareleri topladı

Olayın yaşandığı bölgede, polis geniş çaplı soruşturma yaparken çok sayıda emare topladığı gözlemlendi. Bölgede uzun süre asker ve polis inceleme yaparken alan uzun süre kapalı kaldı.  

İddialar bomba yönünde oldu 

Öte yandan olay yerinden edinilen bilgiye göre Makhir İsmailov’un cansız bedeninin bulunduğu yerin atış alanı olduğu ve atışlar sırasında patlamamış bir bomba ile oynadığı sırada bombanın patlaması üzerine hayatını kaybettiği bilgisi edinildi. Olayla ilgili polis soruşturması sürüyor.

 

Yine bombalar patlamıştı

Mevlevi askeri atış alanında dün yaşanan üzücü olayın bir benzeri ise Ağustos ayında Hamitköy atış alanı yakınlarında olmuştu. Asfaltlama çalışmaları sırasında, bölgeye daha önceden bırakılan bir mühimmatın infilak etmesi sonucu 5 işçi ciddi şekilde yaralanmıştı.

 

Otopsi sonucu açıklandı

Polis Basın Subaylığı’ndan yapılan açıklamaya göre,  Makhir İsmailov’un  ölüm nedeninin mühimmatın patlaması sonucu öldüğü açıklandı. Polis İsmailov’un ölüm nedenini şöyle açıkladı:

“14.12.2018 tarihinde, Makhir ISMAILOV'un, Mevlevi' de ölü olarak bulunması ile ilgili yürütülen ileri soruşturmada, söz konusu şahsın,  bölgede bulunan bir mühimmata muhtemelen temas etmesi neticesinde, mühimmatın patlaması sonucu öldüğü,  yapılan otopsisinde de söz konusu şahsın ölüm sebebinin "patlayıcı madde etkisiyle gelişen iç organ ve büyük damar yaralanması" sonucu olduğu tespit edilmiştir. Soruşturma devam etmektedir.”

 


 

Uzun: Perişanız

 

Ortaokul ikinci sınıf öğrencisi Makhir İsmailov’un okul müdürü Cengiz Topel Uzun YENİDÜZEN’e konuştu.

Uzun, çocuğun önceki gün öğle saatlerine kadar normal okulunda olduğunu ve yemek siparişi verdikten sonra kaybolduğunu söyledi. Ailesinin kendisini gece 22.00 sıralarında aradığını ve çocuklarının eve dönmediğini öğrendiğini ifade eden Uzun, “Çocuk okuldaydı daha sonra yemek siparişi verip kayboldu. Ailesinden edindiğim bilgide, eve gidip üstünü değişti bir daha da dönmedi. Akşam beni aile aradı sosyal medya üzerinde herkes Makhiri aradı öğretmenleri ve arkadaşları ulaşabileceğimiz her yere baktık. Bu sabah aile okula geldi, poliste geldi ve kısa bir süre sonra çocuğun acı haberini aldık ve olay yerine koştuk. Meydana gelen olaydan dolayı hepimiz perişanız” dedi.

 


 

Günay Seheroğlu: “Bölge patlamamış bomba dolu”

 

q2-028.gif

Bölgede mandıra ve tarlaları olan Günay Seheroğlu da bölgedeki askerlerin yaptığı atıştan dolayı tedirgin olduklarını YENİDÜZEN’e anlattı.

Seheroğlu, “Annem ve babam hayvancılıkla uğraşıyor. Mandramız bu bölgede, tarlarımız yine burada. Sürekli atış yapılan bir bölge ve her defasında aynı korkuları yaşıyoruz. Bölgede çok sayıda patlamamış bomba olduğunu defalarca askere bildirdik ancak hiçbir önlem alınmadı. Burada çok sayıda insan tarlasını ekiyor, köpeklerini gezdiriyor” dedi.

 

“Bombalar yüzünden bir çocuk öldü”

 

q1-066.gif

 

Seheroğlu, “Patlamayan bombalar için askeri aradığımızda tamam deyip geldikleri olduğu gibi tamam deyip aylardır gelmedikleri de oldu. Kardeşim bundan bir ay önce tırmıkla üstünden geçeceği ve son anda farkettiği patlamayan bomba ise kaç kez aranmalarına rağmen hâlâ orada. Her atış zamanı bölge halkına verilen huzursuzluk ve korku, kapanan yollar yola düşen bombaları duyarken şikâyet ettiğimiz yerlere da söylediğimiz şey ''birinin ölmesini beklersiniz bir önlem alasınız'' dediğimizde 'bişey olmaz' cevabını aldık hep. Bugün 13 yaşında bir çocuk bombalar yüzünden öldü. Hergün kullandığımız yollarda tarlalarda bir çocuk 2019'a az kalan bir zamanda bombalar yüzünden öldü. Hesabını nasıl vereceksiniz?” şeklinde konuştu.

 

yeniduzen-satin-aliniz-20181215100321.jpg

Bu haber toplam 7021 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler