1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. Ara bölgede kaybolan çocukların ikincisi de bulundu
Ara bölgede kaybolan çocukların ikincisi de bulundu

Ara bölgede kaybolan çocukların ikincisi de bulundu

Pakistan uyruklu bir ailenin dün kuzeyden güneye kaçak yollarla geçmeye çalışırken 3 yaşında iki kız çocuğunu kaybetmeleriyle başlayan olaylar, her iki çocuğun da bulunarak aileye teslim edilmesiyle mutlu sonla bitti

A+A-

Birleşmiş Milletler (BM) askerlerinin dün ara bölgede devriye gezdikleri sırada “Athienu” (Kiracıköy) yakınlarında 3 yaşında bir kız çocuğu tespit etmelerinin ardından, çocuğun kayıp olan ikiz kardeşini de “Purnara Mülteci Kampı”nda bulduğu belirtildi.

Fileleftheros ve diğer gazeteler, Pakistan uyruklu bir ailenin dün kuzeyden güneye kaçak yollarla geçmeye çalışırken 3 yaşında iki kız çocuğunu kaybetmeleriyle başlayan olayların, her iki çocuğun da bulunarak aileye teslim edilmesiyle mutlu sonla bittiğini yazdı.

Gazete, her şeyin, kuzeyde ikamet eden Pakistan uyruklu bir ailenin, önceki gece “Athienu” (Kiracıköy) köyü yakınlarındaki ara bölgeden, siyasi sığınma talebinde bulunma amacıyla güneye geçmeye çalışırlarken başladığını iddia etti.

Pakistanlı ailenin ve yanlarında bulunan Nijeryalı diğer bir grup kaçak mültecinin ara bölgeden güneye geçmeye çalışırken Türk yetkililerce fark edildiklerini, yaşanan karmaşada 3 yaşlarındaki ikiz kız çocuklarının kaybolduğunu belirten gazete, Pakistanlı ailenin kuzeye geri döndüğünü, çocuklardan birinin ise BM askerlerince ara bölgede tespit edildiğini aktardı.

Söz konusu çocuğun Kıbrıs Cumhuriyeti makamlarına teslim edildiğini ve elde edilen bilgiler doğrultusunda, ikinci bir çocuğun daha kayıp olduğunun öğrenilmesi sonrasında bölgede yoğun bir arama çalışması başlatıldığı vurgulandı. Kaçak yollarla geçmeyi başaran bir Nijeryalı’nın, diğer kız çocuğunu karmaşa sırasında alarak kendisiyle birlikte güneydeki “Pundara Mülteci Kampına” götürdüğü belirtildi.

Habere göre, Nijeryalı kadının, çocuğun kendisinin olmadığını bildirmesi sonrasında doğan şüpheler üzerine çocuğun fotoğrafı kuzeydeki annesine gösterildi ve böylece çocuğun kayıp olan ikinci çocuk olduğu anlaşıldı.

Gazete, her iki çocuğun da Ledra Palace geçiş noktasından BM ve Kıbrıs Cumhuriyeti polisi gözetiminde Pakistanlı aileye teslim edildiklerini vurguladı.

 

Bu haber toplam 1744 defa okunmuştur
Etiketler : , ,